ADANA’da eşi Hatice Ç.’nin dekolte kıyafet giydiği dedikodusu yaptıkları iddiasıyla Efraim ve Muhittin Türkmen kardeşleri öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Turgay Çelik’in, cinayeti aile meclisi kararıyla işlediği ortaya çıktı. Tugay Çelik’in babası Müjdat Çelik’in de tutuklanmasıyla davada tutuklu sanık sayısı 5’e yükseldi.
Merkez Çukurova İlçesi’nin Şambayat Mahallesi’nde geçen 19 Ağustos’ta meydana gelen olayda Zahide Türkmen (66), komşuları tekstilci Tugay Çelik’in (23) eşi Hatice Ç.’ye (21) dekolte giyinmemesi konusunda yaptığı uyarının ardından, Zahide Türkmen’in oğulları Efraim Türkmen (26) ile Muhittin Türkmen (19), çapraz ateşe alınarak öldürüldü.

Olaydan sonra başlatılan soruşturmada Hatice Ç.’nin eşi Tugay Çelik, amcasının oğlu Necmettin Çelik (31), amca Gürbüzhan Çelik (45) ile kuzeni Serkan Çelik (21) gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki ifadesinde cinayeti namus için işlediğini ileri süren katil zanlısı Tugay Çelik, öldürdüğü Efraim Türkmen’in geçen yıl mayıs ayında evlendiği eşi hakkında, dedikodu yaptığını söyleyerek, "Sürekli karım ile ilgili dedikodu yapıyordu. Olay günü de yolumu kesti, bana ’Karınla yattım. Daha ne zaman boşayacaksın. Sen boşa ki ben alacağım’ dedi. O sözleri duyunca silahı çekip ateş ettim. Pusuya düşürmedim, tesadüfen karşılaştık. Ben karıma güveniyorum, beni aldattığına inanmıyorum" dedi. 4 şüpheli tutuklandı.

AİLE MECLİSİ KARAR VERMİŞ

Çifte cinayetle ilgili soruşturmasını sürdüren polis, dekolte giydiği iddia edilen ve polis tarafından koruma altına alınan Hatice Ç.’nin, "Tugay’ın amcası Cengizhan Çelik, beni arayıp, ’Şimdi değdi mi? Çocuğun hakkında ölüm kararı çıktı. Sen de kendine dikkat et’ dedi. Bu kararı da olaydan 15-20 gün önce Öğretmenler Bulvarı üzerinde bulunan akaryakıt istasyonunda toplanıp aldılar" ifadesini araştırdı.

Akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, 2 Ağustos 2014’de katil zanlısı Tugay Çelik’in babası Müjdat Çelik (51), amcaları Cengizhan Çelik (40) ile Tahsin Çelik’in (43) Otomobil ile geldikleri, uzun süre görüşme yaptıkları saptandı. Bu gelişme üzerine Müjdat Çelik, Cengizhan Çelik ile Tahsin Çelik gözaltına alındı. Suçlamayı kabul etmeyen şüpheliler, ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Baba Müjdat Çelik tutuklanırken, Cengizhan Çelik ile Tahsin Çelik ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.