Olay, saat 10.00 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman erbaş Bestami İstek'in mesaiye gitmemesi ve telefonlara yanıt vermemesi üzerine arkadaşları evine gitti. Mesai arkadaşları, kapıyı açmayan İstek'in cep telefonu sesinin içeriden gelmesi üzerine şüphelendi ve polislerden yardım istedi. Bunun üzerine savcılık izniyle çilingire kapısı açtırılarak girilen evin yatak odasında uzman erbaş Bestami İstek ile sevgilisi Fatma Kapış'ın cesetleriyle karşılaşıldı.

TABANCA KADININ ELİNDE BULUNDU

Polis ve jandarmaları şoke eden olayın ardından evde inceleme başlatıldı. Yapılan ilk incelemede tabancanın Fatma Kapış'ın elinde bulunduğunu saptayan güvenlik güçleri, kadının Bestami İstek'i başından tek el ateş ederek öldürdükten sonra intihar etmiş olma ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Cumhuriyet Savcısı'nın da gelişinin ardından evde uzun süre yapılan inceleme sonrası İstek ve Kapış'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

DÜN GECE KAHRAMANMARAŞ'TAN GELMİŞ

Osmaniyeli olan Bestami İstek'in memleketinde nişan hazırlığı yaptığı ve sevgilisi Fatma Kapış'ın bunu öğrenince Kahramanmaraş'tan dün gece Şanlıurfa'ya geldiği belirlendi. Uzman Çavuş'un evinde kalan Kapış'ın sevgilisi uyuduktan sonra tabancasını alıp başına tek el ateş ederek öldürdüğü, daha sonra aynı tabancayı kendi başına dayayıp canına kıydığı sanılıyor.

UZMAN ERBAŞ'IN CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ


Sevgilisi tarafından öldürülen uzman erbaş Bestami İstek'in cenazesi, otopsisinin ardından düzenlenen askeri törenle memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ne uğurlandı.

Dehşeti Facebook'ta böyle haber vermiş

Öte yandan sevgilisini öldürdükten sonra intihar ettiği tahmin edilen Fatma Kapmiş'in ise olaydan önce sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasına çeşitli notlar yazdığı görüldü. Sayfasına, 'Suçluyu aramayın ikimizin kararı beraber gitmek', 'Ben de seni seviyorum Bestami İstek ben de seni', 'Artık facebook kullanmayacağım hoşçakalın sevdiğim insanlar', 'Belki sorulacak; Neden çok sevdiğim için onsuz nefes alamadığım için onu bir başkasına yar etmek için onu ölümüne sevmişim haberim yokmuş' ve 'Ya benimsin ya kara toprağın diye bir söz var çok saçma buluyordum. Oysa ki insan böyle dayanılmaz bir şey gelirse başına o zaman anlar benim başıma geldiği gibi' yazdıktan sonra intihar eden Fatma Kapmiş'in cesedinin ise otopsinin ardından Şanlıurfa'ya gelecek yakınlarına teslim edileceği bildirildi.