SULTANGAZİ’de sokakta park halindeki otomobiline tekme atarken gördüğü Taner Tosun(27)’u tabancayla vurarak öldüren Bayraktar A.(37) polis tarafından yakalandı. Cinayetle biten kavganın büyük bölümü apartman güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Şüpheli Bayraktar A. "Geceyarısı otomobilimin yanından geçerken tekme attı. Pencereden onu ikaz edince bana küfür etti. Aşağı inince küfür etmeyi sürdürdü. Oturduğum apartmanın içine kadar girip bana saldırdı. Kendimi korudum." dedi.

 
Sultangazi, Cebeci mahallesi 15 nisan 2015 tarihinde meydana gelen olay görgü şahitlerinin ifadesine göre şöyle gelişti; Taner Tosun alkol aldıktan sonra yolda yürürken park halindeki bir araca tekme attı. Bu sırada pencerede olan aracın sahibi ile tartışmaya başladı. Karşılıklı küfürleşmenin ardından otomobilin sahibi Bayraktar A. silahını alarak aşağı indi. Kavga hemen yakında bulunan kahvehanede bulunlar tarafından ayrıldı. Ancak bu sırada kahvehanedekiler tarafından apartmana sokulan Bayraktar A. ile peşinden apartmana giren otomobili tekmeleyen Taner Tosun arasında yine kavga çıktı. Bu sırada silahını çeken Bayraktar A., Taner Tosun’u karnından vurdu. Taner Tosun koşarak apartmandan çıktıktan 15-20 adım sonra yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Taner Tosun hayatını kaybetti.

GÜVENLİK KAMERALARINDA CİNAYET

 Cinayetle biten kavganın şüpheli Albayrak A.’nın oturduğu apartmanın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildiği belirlendi. Görüntülerde elindeki silahı ile aşağı inen Albayrak A.’nın çevreden yetişenler tarafından sakinleştirildiği ve apartmana sokulduğu görülüyor. Hemen sonra Albayrak A. ile tartışan Taner Tosun’un kavga için apartmana girdiği birkaç dakika sonra ise karnını tutarak dışarı kaçtığı görülüyor. Görüntülerde ayrıca Albayrak A.’nın cinayetten sonra elinde silahı ile kendi dairesine doğru çıktığı görülüyor.

ŞÜPHELİ "KENDİMİ KORUMAYA ÇALIŞTIM"

 Poliste verdiği ifadesinde kendini korumaya çalıştığını anlatan şüpheli Albayrak A. "Otomobilime vurduğunu görünce onunla tartıştık. Bana küfür edince aşağı indim. Beni sakinleştirdiler. Tam yukarı çıkarken apartmana dalıp bana yine küfür etmeye ve saldırmaya başladı. Bunun üzerine kendimi korumak için rastgele ateş ettim." dedi.

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Bayraktar A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Birlikte kavgaya karıştığı için gözaltına alınan kardeşi İbrahim A. ise serbest bırakıldı