VAN'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün kardan günlerdir yolu kapalı olan Çalık Mezrası'ndan hastaneye götürülemeyince hayatını kaybeden 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın cenazesinin çuval içinde sırtta taşınması görüntüleri geniş yankı uyandırdı. 
Muharrem'in ölüm nedeni de bugün belli oldu. 

OTOPSİ SONUCU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan otopside, minik Muharrem'in zatürreden öldüğü saptandı.

Yetkililer minik çocuğun ölüm nedeninin Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilen örneklerin incelenmesinin ardından kesinleşeceğini söyledi.


BABASININ KOLLARINDA ÖLDÜ

Bu yıl bir kez kardan kapanan yolu açılan Çalık Mezrası'nın, iki hafta önce şiddetli kar yağışının ardından çevreyle ulaşımı tamamen kesildi. Mezrada mahsur kalan bir iki aileden Halise ve Abdulvahap Taş çiftinin hastalanan çocukları 1.5 yaşındaki Muharrem hastalandı. Yolun kardan kapalı olması nedeniyle ailesinin doktora götüremediği Muharrem'in durumu 1 Şubat akşamı kötüleşti. Bölgede yoğun tipi vardı, göz gözü görmüyordu.

Ne yapacaklarını şaşıran Halise ve Abdulvahap Taş çifti, telefonla en yakındaki Yalınca Jandarma Karakolu’nu arayıp yardım istedi. Karakoldaki görevliler sağlık ekibi gönderilmesi için 112 Acil Servis'e, yolun açılması için de İl Özel İdaresi yetkililerine durumu iletti. Ancak kardan kapalı yol açılamadı, paletli araç ya da hava ambulansı da gitmeyince Muharrem aynı gece saat 02.00'de babsının kollarında yaşamını yitirdi.

Van'daki yakınları telefonla ölüm haberini alınca hemen yola çıktı. Sabah saatlerinde Gürpınar'a 80 kilometre uzaklıktaki Yalınca Köyü'ne gelen yakınlarından bazıları, köyden 16 kilometre uzaklıktaki Çalık Mezrası'na karda bata çıka yürüyerek 4 saatte ulaştı. Muharrem'in cenazesi çuvala konulup, yakınlarının sırtında yine karda bata çıka Yalınca Köyü'ne getirildi, oradan da araçla Van'a ulaştırıldı. Yapılan otopsinin ardından Muharrem'in cenazesini teslim alan ailesi ve yakınları onu Şabaniye Mezarlığı'nda toprağa verdi.


Minik Muharrem'den geriye işte bu görüntüler kaldı: