Edinilen bilgiye göre, Çenger Mahallesindeki sahilde denize giren 9 yaşındaki İ.Y. ile ablası 15 yaşındaki H.S.Y., akıntıya kapıldı. Çocukların yardım çığlıklarını duyan 45 yaşındaki baba Bülent Y. çocuklarını kurtarmak için denize atladı. Bir süre sonra baba Bülent Y. de akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi.
Baba ve kızı çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kıyıya çıkartılırken, kayıp olan İ.Y. için Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istendi. İ.Y. de sahil güvenlik ekipleri tarafından kısa sürede bulunarak denizden karaya çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından baba ile oğul Manavgat Devlet Hastanesine, kızı H.Y. ise Özel Side Anadolu Hastanesine kaldırıldı. Baba-oğul tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, H.S.Y.'nin ise yoğun bakımda tedavisi sürüyor.
Konya’da veteriner hekim olarak çalışan Bülent Y.'nin, eşi öğretmen Havva Y. ve çocukları ile birlikte önce tatil için Konya’dan Gündoğmuş’un bir yaylasına geldikleri, sabah saatlerinde ise akrabaları ile birlikte denize girmek için Manavgat’ın Çenger Mahallesindeki sahile geldikleri belirtildi.