Gaziantep'te 34 yıl önce evlenen Güngör çifti, 21 kez doğum heyecanı yaşadı. 4 çocuklarını doğumdan sonra çeşitli nedenlerle kaybeden çift, biri engelli 17 çocuk ve 24 torunuyla mutlu bir yaşam sürüyor.

Şahinbey ilçesindeki Yalangoz Mahallesinde 1981 yılında dünya evine giren Raziye (51) ve Abdulkadir (55) Güngör çiftinin evliliklerinin ardından henüz 1 yıl olmadan Fatma (33) ismini verdikleriz kız çocukları dünyaya geldi. 34 yıllık evlilikleri süresince 28 kez bebek heyecanı yaşayan çiftçin mutluluğu 7 defa düşük doğum nedeniyle yarıda kesilse de 21 kez bebeklerini kucaklarına aldı.

En sonuncusu hariç hepsi normal doğumla dünyaya gelen çocuklarından 4'ünü çeşitli rahatsızlıklarla kaybeden Güngör çifti, son oğullarıyla bir yıl önce yeniden bebek heyecanı yaşadı.


EN KÜÇÜK ÇOCUĞUYLA EN BÜYÜĞÜ ARASINDA 33 YAŞ VAR

Çocuklarından 5'i kız 3'ü erkek olmak üzere 8'ini evlendiren Güngör çiftinin 24 de torunları oldu. Güngör çiftinin, 9'u erkek 8'i kız çocuklarının yaşları ise 33 ila 1 arasında değişiyor.

Baba Abdulkadir Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukları bereket olarak gördüğünü dile getirerek, köylerinde mutlu bir yaşam sürdürdüklerini söyledi.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK SAYISINA İNANMADI

Çok çocuk dolayısıyla herhangi bir sıkıntılarının olmadığını, pişmanlıklarının da bulunmadığını dile getiren Güngör, ancak zaman zaman bürokrasi işlerinde sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, "En küçük oğlum Hilmi doğduğunda, kimliğini çıkarmak için nüfus müdürlüğüne başvurdum. Ancak çocuk sayısına inanmayan ekipler, evimde inceleme yaptıktan sonra kimlik çıkardı. Benim kendileriyle dalga geçtiğimi düşündüler, hatta 'bu kadar çocuk olmaz, aile tablosuna sığmıyor' dediler. Ciddi olduğumu anlatmaya çalışırken 'O zaman araştırın ondan sonra kimliğini verin' dedim. Bunun üzerine köye ekip geldi araştırdı, jandarma eve gelip baktı. Gerçek olduğuna kanaat getirince kimliği çıkarabildik" dedi.

BİR ÇOCUKLARI ENGELLİ

Çocuklarından Furkan'ın (9) zihinsel engelli olduğunu kaydeden Güngör, şöyle konuştu:

"Furkan engelli olduğu için düzenli olarak şehre gidip, kontrollerini, fizik tedavilerini yaptırmamız gerekiyor. Ancak aracımız yok. Komşularımızdan yardım istiyoruz. Onların yardımıyla çocuğu hastaneye götürüp getiriyoruz. Bu noktada desteğe ihtiyacımız var. Devletten engelli çocuğumuz için yardım bekliyoruz."

Güngör, tarımsal faaliyetlerle hayatlarını sürdürdüklerini belirterek, ayrıca engelli oğulları için engelli maaşı aldıklarını söyledi.

"İSİMLERİ KARIŞTIRIYORUM"

Bazı zamanlarda çocuklarının ismini karıştırdığını anlatan Güngör, "İnsanlık hali, çocuklar torunlar bir araya gelince haliyle isimlerini karıştırabiliyorum. Ama onlar da alıştı. Sorun olmuyor" diye konuştu.


"DAHA FAZLA ÇOCUĞUM OLSUN İSTERİM"

Anne Raziye Güngör de 17 yaşındayken ilk çocuğunu kucağına aldığını, 28 kez hamile kaldığını, çocuklarından 17'sinin ise şu an hayatta olduğunu anlattı.

Çocuklarından 8'inin evli, 2'sinin de nişanlı olduğunu dile getiren Güngör, 24 torunu bulunduğunu belirterek, "Çok çocuğa bakmak zor olmadı ama maddi sıkıntılar nedeniyle bazen zorlandık. Herkesin çocuk yapmasını tavsiye ederim. Çocuktan zarar gelmez. Şimdi yine olsun başımın üstünde yeri var. Vatana asker gerek. Çok çocuk yaptım, maddi destek olursa daha da yaparım."

Engelli oğlunun sürekli mamayla beslendiğini, hergün düzenli ilaçlar kullandığını, haftalık fizik tedavi uygulandığını aktaran Güngör, oğlunun sağlık hizmetlerinden daha düzgün yararlanabilmesi için destek istedi.

GÜNDE 50 EKMEK

Evin 3. çocuğu olan Songül ise 10 yıllık evli olduğunu ve 4 çocuğunun bulunduğunu belirtti.

Çok kardeşi olduğu için mutlu olduğunu aktaran Songül, kardeşleriyle beraber evin ihtiyacı olarak günde ortalama 50 ekmek yaptıklarını kaydetti.

"Çocuktan zarar gelmez" diye düşündüğünü ifade eden Songül, "Ben de çocuğu severim, 4 çocuğum var ve daha fazla olsun isterim ama annem kadar yapamam. Çünkü artık şartlar değişti. Hayat pahalılığı var. Annem kadar çocuk yapamam" diye konuştu.