Diyarbakır'da HDP'ye yönelik eleştirilerinin ardından dövülen Mehmet Karakuş, "Yıllardır doğup büyüdüğüm yerden göç etmek zorunda kalıyorum. Kürt diline, kültürüne sahip çıkmış ve gelişmesine katkı sunmuş bir sanatçıya reva görülen yanlışlıklar ortada" dedi.

Daha önce Diyarbakır'da saldırıya uğrayan ve "Çiyager" olarak tanınan sanatçı Mehmet Karakuş, yaptığı açıklamada, HDP ve terör örgütü PKK'nın yanlışlarını dile getirmesiyle daha önce içinde yer aldığı kesimle ilişkilerinin bozulduğunu söyledi. 

Doğruları dile getirmeye devam ettiği için de saldırılara maruz kaldığını belirten Çiyager, "'Doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulur' atasözü sanki bu kesim için söylenmiş. Doğruları söylemek bu kesimleri huzursuz ediyor. Ben doğruları, gerçekleri söyledim. Yaşananları dile getirdim ama demokrasi, düşünce özgürlüğü, daha özgür bir ortam için savaştığını savunanlar rahatsız oldu. Onlar, dile getirdikleri ilkeleriyle çeliştiler" diye konuştu.

O kesimin gerçek yüzlerini Türkiye'nin, Avrupa'nın ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve taraftarlarının gördüğünü aktaran Çiyager, "Dile getirdiklerim, HDP'nin, DBP'nin ve PKK'nın içinde yaşanan şeylerdi. Ben yıllarca orada emek verdim. Babamı kaybettim. Hem canımı verdim hem de malımı verdim. Sanatsal, kültürel ve siyasal anlamda çok emek verdim. Gayriresmi olarak da bana düşen ne ise onları yaptım. Ama çeliştiklerini, kendi halklarına, insanlarına zarar verdiklerini görünce, yanlışlarına karşı doğruları anlattım" ifadesini kullandı.

DİYARBAKIR'I TERK ETMEK ZORUNDA KALIYORUM

Şivan Perwer gibi sanatıyla efsane olmuş bir kişinin de PKK'lıların saldırılarına maruz kaldığını hatırlatan Çiyager uğradığı saldırı yüzünden aylarca tedavi gördüğünü söyledi. Çiyager, "Şiddetten yana olan kesimin yanında olmamak gerekiyor" diye konuştu. "Yıllardır doğup büyüdüğüm yerden göç etmek zorunda kalıyorum” diyen Çiyager, "Kürt diline, kültürüne sahip çıkmış ve gelişmesine katkı sunmuş bir sanatçıya reva görülen yanlışlıklar ortada. Bu çok acı verici ancak ifade edeyim, Diyarbakır’ı terk etmek zorunda kalıyorum." değerlendirmesini yaptı.  Kendisine yönelik tehditlerin sürdüğünü, İstanbul'a geldiği günlerin hemen akabinde Diyarbakır'daki evinin soyulduğunu belirten Çiyager, şunları anlattı: “O kesim, beni hain ve ihanetçi olarak görüyor ve o şekilde davranıyor. Bu minvaldeki paylaşımlarını ve yorumlarını da sürdürüyorlar."

HDP'LİLER DÖVMÜŞTÜ

Çiyager ismiyle tanınan Mehmet Karakuş HDP hakkında iddialar da bulunmuş ve akabinde bir grup tarafından saldırıya uğramıştı. Çiyager saldırıyı yapanları tanıdığını söylemiş ve HDP’li olduklarını söylemişti.