Cinsel Tatmin Amacıyla Kullanılan Oyuncakla İzlendiği İçin Dava Açtı
ABD'nin Chicago kentinde ismi N.P. olarak açıklanan bir kadın, mayıs ayında satın aldığı ve internete bağlanılabilen cinsel tatmin amacıyla kullanılan titreşimli oyuncağının üretici firmasına dava açtı.
Teknolojinin her alana girmesiyle birlikte, mahremiyetin korunması giderek hassaslaşan bir konu haline geldi. Chicago'da yaşayan N.P., satın aldığı cep telefonundaki bir uygulamayla kontrol edilebilen We-Vibe vibratörü ile üretici firma Standard Innovation firması tarafından izlendiğini öne sürerek olayı mahkemeye taşıdı.
MÜŞTERİLERİN ÖZEL VE MAHREM BİLGİLERİNİ TOPLADI
Davayı yürüten avukat Eve-Lynn Rapp, Sputnik'e yaptığı açıklamada "Bu oyuncakların uzaktan bir cep telefonu uygulamasıyla kontrol edilebildiğini keşfettik. Yani uygulama farklı yerlerdeki kişilerin mesajlaşmasına, görüntülü konuşma yapmasına ve cihazın uzaktan kontrol edilebilmesini sağlıyor. Firma bu yolla uygulamayı kullanan müşterilerin titreşim ayarları, vücut sıcaklığı gibi özel ve mahrem bilgilerini topluyordu." ifadelerini kullandı.
ID ADRESLERİNİ ELE GEÇİRİYOR
Rapp, Standart Innovation firmasının, müşterilerini izleme nedenininse topladıkları verilerle satışlarını arttırmak olduğunu söyleyerek "Cihaz, cep telefonu veya evdeki kablosuz ağınıza bağlandığınız ve kimliğinizin tespit edilmesini sağlayan IP adreslerini ele geçiriyor." dedi.