2013 yılının Eylül ayında meydana gelen olayda; kendisinden boşanmak isteyen eşi Ümmühan T.’nin, oğlu 17 yaşındaki M.T.’yi de yanına alarak babasının evine gitmesine öfkelenen 39 yaşındaki Hüseyin T. çılgına döndü. Uzaktan akrabası da olan kayınpederinin Yukarı Kayacık Köyü’ndeki evine giden, ancak kimseyi bulamayan Hüseyin T., Aydın kent merkezine gittiklerini öğrendi. 



Bunun üzerine köy yolu üzerindeki Kanlıdere Mevkii’nde pusu kurdu. Aydın’dan 09 HZ 133 plakalı ciple köye dönen yakınlarının yolunu kesen Hüseyin T., önce aracın lastiklerine ateş açtı. Ardından kaza yapan cipten inen kayınbiraderi Durmuş T. (49), kayınpederi İbrahim T. (72) ve karısı Ümmühan T.’ye (39) ateş açtıktah sonra olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan Ümmühan T.’nin sol, Durmuş T.’nin ise her iki bacağı diz altından kesildi. Kayınpeder İbrahim T. ise doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. 

Olayın ardından kayıplara karışan cinayet şüphelisi Hüseyin T.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı, ancak iki yıldır kaçmayı başardı. Bugün, cinayet şüphelisi Hüseyin T.’nin daha önce köy olan merkeze bağlı Eğrikavak Mahallesi kırsalında olduğu bilgisine ulaşan jandarma harekete geçti. Sisli, karlı ve ormanlık bölgede pusu kurduğu belirtilen Hüseyin T., dün saat 17.00 sıralarında jandarmaya silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan ile Uzman Çavuş İrfan Yüksel yaralandı. Yaralıların durumu telsizle bildirmesi üzerine bölgeye helikopterler ve destek ekipler gönderildi. Önce Uzman Çavuş İrfan Yüksel’e ulaşan ekipler, yaralı askeri helikopterle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan Yüksel’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Diğer yaralı asker Ünalan’a ise uzun süre ulaşılamadı, arama ve kurtarma çalışması başlatıldı. Olaydan yaklaşık 2.5 saat sonra bulunan Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan’ın şehit olduğu anlaşıldı.