Olay dün saat 14.00 sıralarında Şeker Mahallesi TOKİ Sıraevler’de meydana geldi. Erhan Aybar’a ait dubleks evin mutfağında patlama meydana geldi.
Patlamayla birlikte çıkan yangın ihbar üzerine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından söndürdü.

Olay sırasında kendisinin ve eşi Ayfer Aybar’ın evde olmadıklarını belirten Erhan Aybar, itfaiye ekiplerinin yangının buzdolabı patlamasından kaynaklandığı şeklinde rapor düzenlediklerini söyledi. 2 çocuk babası işçi emeklisi Erhan Aybar şöyle konuştu: "Mutfaktaki kombiyi kapatıp eşim ve çocuklarımla birlikte evden çıkıp çarşıya gittik. Kısa süre sonra komşularımız cep telefonumuzdan bizi aradı. Bize ’Patlama oldu. Dumanlar çıkıyor’ dedi. Hemen geldik. İtfaiyeciler buzdolabının patladığını söyledi. Bu şekilde de rapor düzenlediler. Evimizde de zarar çok büyük. Yasal yollara başvuracağız. Yetkililerden de yardım bekliyorum."

Ayfer Aybar da mutfağın yanı sıra diğer odalardaki eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Aybar, "Çarşıya gitmemiş olaydık o saatlerde ben mutfakta olurdum. Komşum da çoğu kez 4 yaşındaki çocuğunu bize bırakırdı. Patlama sırasında evde olsaydık ölürdük. Tek tesellimiz cay kaybının olmayışı" dedi.