Yetiştirdiği 20 bin öğrenci ile tanınan ve biriktirdiği 510 bin lira ile Antalya’da okul yaptıran 88 yaşındaki Şerife Tufan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Tufan, yaklaşık 50 kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

1992 yılında emekli olan ve hayatının 41 yılını öğretmenlik yaparak geçiren Şerife Tufan, biriktirdiği parasını ve emekli ikramiyesini hayalini kurduğu okulu yaptırmak için bağışlamıştı.

Son görev yeri Antalya’ya bir okul yaptıran Tufan, öğretmenliği boyunca hiç hasta olmadan 20 bin öğrenci yetiştirmiş, yılın öğretmeni, yılın kadını seçilmiş, 6 kez takdirname almış ve 5 Cumhurbaşkanı ile tanışmıştı.

Emekli olduktan sonra da memleketi Antalya’dan ayrılmayan ve özel bir bakım evinde kalan 88 yaşındaki Tufan, dün akşam saatlerinde solunum güçlüğü nedeniyle yaşamını yitirdi.

Hayırsever öğretmen Şerife Tufan için, Muratpaşa Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Hasan Tekve, öğretmenler ve Şerife Tufan İlkokulu öğrencileri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Tufan’ın cenazesi Andızlı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

"ŞERİFE TUFAN KİMDİR?"

Lozan Antlaşması ile ailesi Selanik’ten Antalya’ya gelen Şerife Tufan, 1928 yılında Antalya’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Antalya’da tamamlayan Tufan, yüksek öğrenimini ise İstanbul ve Balıkesir’de tamamladı. İstanbul’da öğrenimine devam ederken kısa süreli askerlik yapan Tufan, matematik öğretmeni olunca önce Erzurum’un Hınıs ilçesine, oradan Isparta’nın Yalvaç ilçesine, sonra Antalya Lisesi’ne ve son olarak da Antalya Merkez Ortaokulu’na atandı. Yalvaç ilçesinde öğretmenlik yaparken, Yalvaç Akşam Sanat Okulu’ndan da mezun olan Tufan, Merkez Ortaokulu’nda görevine devam ettiğ sırada yılın öğretmeni seçildi. 5 Cumhurbaşkanıyla tanışma şerefine ermiş ve 6 takdirname ile ödüllendirilen Tufan, 41 yıl öğretmen olarak görev yaptıktan sonra 1992 yılında emekli olmuş ve elinden yirmi bin çocuk geçmiş. Öğretmenliği çok seven Şerife Tufan, dersine giren müfettişlerden çok sayıda başarı plaketleri de aldu. Son olarak da 9 Mart 2005’te Üniversite Kadınlar Derneği tarafından ’Yılın Kadını’ seçilmiş olup on tane diploması vardır.