Bursa’da bir çobanın bulduğu erkek cesedinin 28 gün önce kaçırılan iş adamı Yılmaz Yerli’nin oğlu olduğu ortaya çıktı. Yerli, “Benden 250 bin TL fidye istediler. Sonra oğlum, ‘Akşama geleceğim baba’ diye mesaj attı ama bir daha ses çıkmadı” dedi.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde oturan Özlem ve Yılmaz Yerli çiftinin 3 kızdan sonra dünyaya gelen erkek çocukları İbrahim’den 28 Ocak günü evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. İlçede market ve fırın işleten Yılmaz Yerli, tüm aramalarına rağmen oğluna ulaşamadı. Bu sırada, çocuğunun cep telefonundan gelen, ’Yılmaz’ı kaçırdık. 250 bin TL fidye hazırla’ yazılı mesajı gören Yılmaz Yerli, savcılığa başvuruda bulundu. 

Ustanın aracında kan izi

Bunun üzerine inceleme başlatan polis, İbrahim Yerli’nin kaybolmasından bir gün sonra kendilerine ait fırında usta olarak çalışırken işten ayrılan Ö.D.’nin otomobilinde kan  izi buldu. Polis, evinde yaptığı aramada sobada yakılan cep telefonu parçalarını bulduğu Ö.D. suçlamaları kabul etti.
Görgü tanıklarının kayıp İbrahim Yerli’yi çevrede gördüklerini söylemesi üzerine de Ö.D. serbest bırakıldı. Önceki gün ise öğleden sonra, Orhangazi’nin Kale Mevkii’nde keçi otlatan çoban, sürüdeki köpeklerin aynı noktada toplanıp sürekli havladıklarını görünce yanlarına gitti. 
Çoban, burada çalılıkların arasında bozulmaya başlamış cesedi görünce hemen polisi aradı. Ailesi de, üzerinde çocuklarının kıyafeti bulunan cesedi teşhis etti. 

Polis, Yerli Ailesi’ne ait fırında çalışırken işten ayrılan ve otomobilinde kan izi olan Ö.D.’yi cinayet şüphelisi, eşi M.D.’yi ise delilleri saklamak suçlamasıyla gözaltına aldı. Sorgulaması devam eden ve suçlamaları kabul etmeyen Ö.D. ile M.D.’nin yarın adliyeye çıkartılması bekleniyor. Öldürülen gencin babası Yılmaz Yerli, “Oğlum 28 Ocak akşamı evden ayrıldı. Yanında, benimle çalışan Ö.D. vardı. Kendisinden bir daha haber alamadık. Daha sonra oğlumun telefonundan fidye mesajı geldi. Sonra da üzerinde yavrumun kıyafetleri olan cansız bedeni bulundu. Annesi onu elbiselerinden tanıdı” dedi.  

10 gün önce öldürülmüş
 
Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cesedin bulunduğu bölgeyi güvenlik çemberine aldı. En az 10 günlük olduğu belirlenen ceset, Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan DNA testinde cesedin, kayıp İbrahim Yerli’ye ait ortaya çıktı. Yerli’nin bıçak darbesi aldığı, boğazı pantolonu ile sıkılarak öldürüldüğü belirlendi.