Sultangazi’de, bedensel engelli ve yetim Selçuk Şeker'in (28) kapının önünde zincirle bağlı yeni alınan akülü tekerlekli sandalyesi çalındı. Hırsızlar Selçuk Şeker'in engelli kardeşi Ayşe'nin (27), daha eski olan akülü tekerlekli sandalyesine ise dokunmadı. Anne Hatice Şeker, “Bunları yapanlar insan olamaz. Hırsızlar akülü arabamızı geri getirsin" dedi. Selçuk Şeker ise, "O hırsızın benim gibi olmayacağı ne malum?" dedi.

İddiaya göre olay dün gece, 75 Yıl Mahallesi, 1326 Sokak, Numara 19’da meydana geldi. Hırsızlar, 18 yıldır engelli olan Selçuk Şeker’in kapının önünde zincirlerle bağlı yeni alınan akülü tekerlekli sandalyesini çalarak kayıplara karıştı. Sabah saatlerinde dışarı çıkan anne Hatice Şeker, 5 bin TL değerinde tekerlekli sandalyenin çalındığını, eski olan diğer sandalyenin ise alınmadığını fark etti. Hatice Şeker, durumu polise bildirdi. Polis hırsızları yakalamak için çalışmalara başladı.

Bir apartmanın bahçe katında engelli çocukları Selçuk ve Ayşe Şeker ile birlikte yaşayan Hatice Şeker, “18 yıl önce çocuklarım sinir sistemi hastalığına (friedreich ataksi -sinir sistemi ve yürüyüş, denge bozukluğu) yakalandı. Birçok hastaneye götürdük. Bir çaresini bulamadılar. Doktorlar bu hastalığın genetik olduğunu söylediler. Hastalıklarından önce her ikisi de koşup oynuyorlardı. Bu hırsızlığı yapanlar insan olamazlar. Merhametleri ellerinden alınmış. Babaları geçtiğimiz yıl kalp krizi sonucu öldü. Babaları öldükten sonra hiç kimseden yardım almadan yaşamaya çalışıyoruz” dedi.

Selçuk Şeker, çok üzgün olduğunu belirterek, “Tekerlekli sandalye yardımıyla dışarıya çıkıyordum. Dışarıya çıkıp dolaşıyordum. Camiye gidiyordum. Engelli bir insana bu yapanın vicdanı yoktur. O hırsızın benim gibi olmayacağı ne malum? dedi.