Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı eğitimi olumsuz etkiledi. Birçok ilde ard arda eğitime 1 ya da 2 gün ara verildiği duyuruldu.
Dün tatil açıklaması yapılan illere bu sabah Hakkari ve Balıkesir de eklendi.

İŞTE KAR TATİLİ OLAN İLLER

İSTANBUL
İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 7 Ocak Çarşamba günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu. 
ANKARA
Ankara Valiliği,  hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden Çarşamba ve Perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süre ile ara verildiğini açıkladı.
AMASYA

Amasya'da il genelinde etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verilecek. 
HAKKARİ

Hakkari’de etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçesinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.
KARABÜK

Kentte kar yağışı nedeniyle tüm okullarda eğitim öğretime yarın için  ara verildi  Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının  gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği bildirilerek, bu  nedenle kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda eğitim öğretime  ara verildiği belirtildi. 
AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı eğitime ara verildiği bildirildi. 
DENİZLİ
Denizli Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda tatil kararının uzatıldığını duyurdu. 
ÇORUM
Çorum Valisi Ahmet Kara, olumsuz hava koşulları nedeniyle  ilk ve orta okullarla kamuda çalışan halime ve engelliler için verilen tatil  kararının bir gün daha uzatıldığını belirtti.
KASTAMONU
Yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün de ara verildi.
ADIYAMAN (ÇELİKHAN)
Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde eğitime 2 gün ara verildi.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ), olumsuz hava şartları  nedeniyle eğitime ara verildi.
BURSA
Bursa'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
AYDIN(Karacasu)
Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.
DÜZCE
Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle 7 Ocak 2015 günü il genelinde okullar tatil edildi. 
UŞAK
Uşak Valisi Seddar Yavuz, Eşme ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar ile kent genelinde taşımalı eğitim yapılan okulların 7 Ocak Çarşamba günü de bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.
SAMSUN
Samsun Valiliği resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, yarın (07 Ocak Çarşamba) il genelinde tüm ilkokul, ortaokul ve liselerin yoğun kar yağışı nedeniyle oluşan olumsuz hava şartlarından dolayı tatil edildiği açıklandı. 
SİVAS

Sivas merkez ve 16 ilçede eğitime bir gün ara verildi.  
SAKARYA
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, sabah saatlerinden bu yana devam eden kar yağışı sonrası okulların iki gün tatil edildiğini twitter hesabından duyurdu.    
KARAMAN
Karaman'da kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösterdi. Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.
KONYA
Konya'da Akşehir, Ilgın ve Halkapınar ilçelerinde eğitime ara verildi. Karapınar ilçesinde ise taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilere tatil olduğu belirtildi. 
ZONGULDAK
Zonguldak'ın Kozlu, Kilimli, Gökçebey ve Devrek ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.
KAYSERİ

Kayseri'nin Sarız İlçesi'nde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar çarşamba ve perşembe tatil edildi.
ŞANLIURFA 
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, dondurucu soğukların etkili olduğu Karacadağ bölgesinde okullar 1 gün tatil edildi.    
BOLU

Bolu'da kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi, kamuda görevli hamileler ve engelli personelin de izinli sayılacağı bildirildi.
ISPARTA

Isparta'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildi.
ARDAHAN
Ardahan'da merkeze bağlı köylerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.
OSMANİYE
SAĞANAK yağmur ve fırtınanın etkili olduğu Osmaniye'de, il genelindeki okullarda bugün eğitime ara verildi.
 ORDU
Ordu’da yoğun kar yağışı sebebiyle 13 ilçede okullar bir gün süreyle tatil edildi. 
YALOVA
Yalova'da okullar bir gün tatil edildi.  
TUNCELİ

Tunceli’nin Pülümür ilçesi son yılların en çetin kışlarından birini yaşıyor. İlçede kar kalınlığı bir metreyi geçerken, 49 köy ile ulaşım sağlanamıyor. İlçede kar yağışı nedeniyle okullar da 2 gün tatil edildi.   

BALIKESİR
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle, merkez Karesi ve Altıeylül ilçelerinde, okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumlarının bugün tatil edildiği belirtildi.