İstanbul bugün, yarın ve perşembe sıfırın altını görecek. Meteoroloji’nin uyarısı üzerine Valilik İstanbu'da bugün ilk, orta ve liseleri tatil etti. İstanbul gibi bir çok ilde de okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği o iller...

SAMSUN’DA BAZI OKULLARA KAR TATİLİ 

Samsun’da olumsuz hava şartlarından dolayı merkez ve bazı ilçelerde okullar bugün tatil edildi. Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada, Canik,Ayvacık, Salıpazarı ve Vezirköprü ilçelerinde olumsuz hava koşulları dolayısıyla eğitim-öğretime 1 gün ara verilirken, Tekkeköy ilçesindeki Akbaşlar, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere ve Yazılar İlkokulu'nda da 2 gün ara verildi

KOCAELİ’DE OKULLAR TATİL  
 
Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kocaeli genelinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime Salı günü bir gün süre ile ara verileceği belirtildi. Ayrıca olumsuz hava şartları nedeniyle de Kocaeli Üniversitesi’nde Salı günü yapılacak olan sınavlar iptal edildi.  
 
Olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde okullar tatil edildi. Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kocaeli genelinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; “Yoğun kar yağışı ile birlikte mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 06.01.2015 Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.
 
ÜNİVERSİTEDE SINAVLAR İPTAL EDİLDİ
 
Öte yandan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, sosyal medya hesabından Kocaeli Üniversitesi’nde Salı günü yapılacak olan sınavların iptal edildiğini ve eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Rektör Sadettin Hülagü sosyal medya hesabında; “Metorolojik uyarılar doğrultusunda mağduriyete meydan vermemek amacıyla 06.01.2015 tarihinde KOÜ’de eğitime bir gün ara verilecektir. Tatil kararı tüm kapüsler için geçerlidir. Sınav tarihleri daha sonra açıklanacaktır”, açıklamalarını paylaştı.
 

KONYA MERKEZ VE 27 İLÇEDE OKULLARA KAR TATİLİ

 

KONYA'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 27 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Konya Valiliği, merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleriyle Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Taşkent Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Akören, Çeltik, Hüyük, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak, Kulu, Akşehir, Cihanbeyli ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların tatil edildiği, Ereğli, Karapınar, Halkapınar ve Emirgazi ilçelerinde ise eğitim-öğretime devam edileceği belirtildi. Ayrıca engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.  Kötü hava koşulları nedeniyle bugün yapılması planlanan Konya-İstanbul uçak seferlerinin de iptal edildi.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

İstanbul Valiliği, beklenen kar yağışı nedeniyle İstanbul'un özel  durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan  vermemek amacıyla anaokulları ile kentte ilk, orta ve liselerde eğitim ve  öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verildiğini duyurdu. 

ELAZIĞ'DA 33 KÖYDE OKULLARA KAR TATİLİ
 
Elazığ'ın Karakoçan ilçesi'ne bağlı 33 köyde kar nedeniyle taşımalı eğitim yapılamayacağı için okullar 1 gün tatil edildi.  
 
Elazığ'ın Karakoçan ilçesi'ne bağlı köylerde yoğun kar yağışı nedeniyle 33 köyde valilik kararıyla okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada," Yoğun kar yağışı sebebiyle Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı  Akpınar, Doğanoğlu, Çalıkaya, Doğanyolu, Sarıbaşak, Çıtak, Hamurkesen, Keklik, Pilavtepe, Demirtaş, Bazlama, Yeşilbelen, Kavalcık, Gümüşakar, Kocadayı, Çelebi, Sarıhan, Kuşbayırı, Korudibi, Alabal, Okçular, Koçyiğitler, Akarbaşı,  Balcalı, Pamuklu, Pembelik, Akkuş, Akçiçek, Çayırgülü, Üçbudak, Akdüven, Kızılpınar, Yenikaya, köyleri ile bağlı mezralarında salı günü Valilik Oluru ile eğitime bir gün ara verilmiş olup, belirtilen tarihte taşımalı eğitim yapılmayacaktır" denildi.
 
ISPARTA’DA  KAR NEDENİYLE EĞİTİME BİR GÜN ARA  
 
Isparta’da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Kar yağışının özellikle Yenişarbademli ve Şarki karaağaç ilçelerinde etkili olduğu belirtilirken, tüm il genelinde okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi. Karar, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden duyuruldu.
 
GÜMÜŞHANE
 
Gümüşhane'de bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan ve yer yer etkili olan kar yağışının ardından taşımalı eğitim yapılan okullarda bir günlüğüne eğitime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde taşıma kapsamına alınan resmi ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim okulları ve öğrencisi taşıma ile okula erişen özel eğitim okullarının 6 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.
 
 
DENİZLİ
 
Denizli’de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise dengi okullar 1 gün tatili edildi.  
 
Denizli’de akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı okulları tatil ettirdi. Yoğun kar yağışından dolayı Sarayköy ilçesi dışında merkez ve tüm ilçelerde okulların tatil edildiği duyuruldu.
BURDUR’DA EĞİTİME KAR TATİLİ
 
BURDUR’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik kararıyla eğitime bir gün süreyle ara verildi.
 
Burdur’da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı merkez ve ilçelerde etkisini sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Valilik tarafından Burdur merkez ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarla liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı. 
 
Burdur Valisi Hasan Kürklü kararı resmi Twitter hesabından duyururken, "Yoğun kar yağışı nedeni ile okullar salı günü tatil edilmiştir" dedi.

KÜTAHYA'DA 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kütahya il merkezi ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı  nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il genelinde etkili  olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretim kapsamındaki öğrenciler ile  birleştirilmiş sınıflı köy okullarında eğitime 06 Ocak Salı ara verildi.

Öte yandan Tavşanlı ve Gediz ilçelerinde ise tüm ilk ve orta dereceli  okulların tatil edildiği bildirildi.

 

MANİSA KULA’DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

 Manisa’nın Kula  ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları, 1 gün süreyle tatil edildi. Alınan bilgiye göre, Kula Hıfzıssıhha Kurulu başkanı Kula kaymakamı Murat Güven  ilçe ve bağlı köylerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle, ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime yarın ara verilmesini kararlaştırdı. Kula ilçesi ve köylerinde, eğitim ve öğretime, 07.01.2015 Çarşamba günü yeniden başlanacak. Bu arada, Kula kent merkezine yılın ilk karı düştü. Kar yağışı nedeniyle sürücülerin dikkatli olmaları istenirken, trafik ekipleri, şehirlerarasında seyreden araçları, zincir takmaları konusunda uyarıyor.

 
AFYON
 
Afyonkarahisar il merkezinde ise etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Valilik kararıyla il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerde yarın eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.
 

 

BALIKESİR'DE OKULLARA KAR TATİLİ
 
Balıkesir'de akşam saatlerinde başlayan kar sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.  
 
Balıkesir genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, merkez ve tüm ilçelerde okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumları Valilik tarafından bugün itibariyle 1 günlük tatil edildi. Ayrıca kar birikintileri ve buzlanma nedeniyle, araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak tedbir amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü personel ve hamilelerin de 1 gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verildi.
 
 
 
BİNGÖL
 
Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezinde bulunan tüm ilk ve orta öğretim okullarında eğitimin 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, il merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı tüm ilk ve orta öğretim kurumlarının 6 Ocak 2015 tarihinde 1 gün süreyle tatil edildiğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Yakıp Sarı, bu durumun 'Acil kar tatili' duyurusu ile kurumlarının internet sitesinden duyurulduğunu dile getirdi.
 
 
TUNCELİ'DE DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

TUNCELİ merkez ve ilçelerde, bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.
 
Tunceli ve bağlı ilçelerde bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle Nazimiye, Pülümür ve Hozat İlçeleri’nde okullar yarından itibaren 2 gün, Ovacık ve Mazgirt’te 1 gün, il merkezi ve Çemişgezek İlçesi’nde de taşımalı eğitim yapılan okullar 1 gün valilik kararı ile tatil edildi.
 
Ayrıca Tunceli merkez ve ilçelere bağlı 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. 
 
BİTLİS'TE EĞİTİME İKİ GÜN ARA VERİLDİ
 
Bitlis'teki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki  gün ara verildiği bildirildi. 
 
 Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan  yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ile bağlı köylerde okulların salı  ve çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi. 
 
 Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime  ara verildiği kaydedilen açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının  kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi. 
 
ORDU'DA KAR TATİLİ
 
Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir  gün ara verildi. 
 
  İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam  edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiyeilçelerinin  tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar,  Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez  hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç  merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi. 
 

UŞAK

Uşak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler nedeniyle il genelinde tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarında 06 Ocak Salı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

KARS

 
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi ve tüm köylerdeki okulların bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildiği bildirildi. Kaymakam Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ile köylerde eğitime bugün öğleden sonra ve yarın ara verildiğini söyledi.

 

 MALATYA
 
Arapgir ve Arguvan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Arapgir ve Arguvan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verilmesi kararlaştırıldı. Arapgir'de yatılı bölge okullarının tatil edilmediği öğrenildi.
 

KASTAMONU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede devam edem kar yağışı sebebiyle Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamı, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş,Şenbolluk Mahalleleri, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildi.