Atatürk Üniversitesi yerleşkesine, hayırseverler tarafından 10 dönümlük alan üzerine yaptırılan cami, "divit kalem" şeklindeki minaresiyle dikkat çekiyor.
Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Prof. Dr. Muammer Erdoğan gözetiminde, hayırseverlerin ve üniversite personelinin desteğiyle cami yaptırıldı. TEKNOKENT yolu güzergahında, 10 dönümlük alan üzerine inşa edilen caminin yapımı yaklaşık 2,5 yılda tamamlandı.

Camide engelliler için hem abdest alma hem de namaz kılmak için özel bölümler oluşturuldu. Osmanlı ve Selçuklu motifleriyle süslenen cami, 4 bin 300 kişi kapasiteli. Tuvalet ve abdest alma yerlerinde sıcak suyu bulunan camide, minber ve vaaz kürsüsünün görüntüsü canlı olarak perdeye aktarılarak, arka ve köşede oturan cemaatin de imamı görmesi sağlanacak.

Derneğin başkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, camiyi 10 dönümlük arsa üzerine kurduklarını belirterek, caminin bin 300 metrekarelik oturma alanına sahip olduğunu söyledi.

Caminin altında üç lojman olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bayan ve erkekler için ayrı tuvaletler var. Caminin girişinde abdest alma yerleri var. Türkiye'de ilk defa engelliler için yerler oluşturuldu. Tekerlekli sandalyeli engelliler, rahatlıkla abdest alabilir, salona da tekerlekli sandalyeyle gidebilirler. Orada sandalyede namazlarını kılabilirler" dedi.

BÖYLE BİR MİNARE ŞEKLİ YOK

Caminin minaresinin de özel olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Minareleri çok farklı. Bunun örneğini Türkiye'de görmedik. İlk olduğunu düşünüyoruz. Eğitim yuvasına anlamlı bir cami yaptık. Diviti, yani eğitimi temsil eden bir minare şekli. Mürekkebe batırılıp, yazı yazılan divit şeklinde. Kalemi temsil ediyor. Özellikle öğrenciler için modern bir cami yaparak, namaz kılarken huzur bulacakları, rahat edecekleri bir ortam düşündük. Caminin yapımı 2,5 yıl sürdü. Türkiye'deki üniversite camileri arasında da ilk. Böyle bir minare şekli yok."

Bu arada, caminin açılışını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yapacağı öğrenildi.