Ankara'da yaşayan iki çocuk annesi Zehra Elber (23), 6 yıl boyunca eşi Gökhan Elber’den her türlü şiddeti gördü. Defalarca vücudu mosmor olana kadar dövüldü, kulağı koparıldı, ikinci kattan atıldı... Yaşadığı şiddete daha fazla dayanamayan genç kadın, boşanma davası açtığında ise eşi tarafından üzerine kezzap döküldü. Vücudu ve yüzü yanan genç kadın, bir gözünü kaybetti. 4 aydır Ankara Numune Hastanesi’nde tedavi gören Elber’in tedavisinin devam etmesi için maddi desteğe ihtiyacı var. Aile, sosyal medya üzerinde hesap numaralarını paylaşarak yardım çağrısında bulundu.

"ÖLÜMLE TEHDİT EDİYORDU"
Elber yaşadığı şiddeti ve tedavi sürecini şöyle anlattı:
"Evlendiğimden beri eşimden sürekli şiddet görüyordum. Gördüğüm şiddetin boyutu her geçen gün arttı. Yaklaşık 1.5 yıl önce eşim beni gece ikinci kattan aşağı attı. İki ayağım da kırılmıştı fakat olayın sıcaklığı ile hastaneye götürmedi. Ertesi gün sabah yürüyemediğimi fark edince hastaneye götürdü. Hastanedeki ifademde ise kaza ile düştüğümü söyledim. Çünkü şikâyetçi olamıyordum, eşim sürekli şikâyetçi olmam durumunda ölümle tehdit ediyordu."

Zehra Elber (Sağdaki)

"KULAĞINI ISIRARAK KOPARDI"
Aralıksız her gün şiddete maruz kaldığını söyleyen Elber, "Bir defasında eşim kulağımı ısırarak kopardı ve buzdolabına koydu ve buzlukta bekletti. Hastaneye gittiğimizde ise bizi plastik cerraha yönlendirdiler fakat eşim kulağımı götürmediği için geri diktiremedik" dedi. Eşinin her seferinde bir daha şiddete başvurmayacağına yemin ettiğini ancak durumun hiç değişmediğini ifade eden genç kadın, “Her şeyi göze alıp gidip boşanma davası açtım. Bunun üzerine eşim kezzap suyuna farklı maddeler katarak baştan aşağıya üzerime döktü. Bu sırada tüm vücudum yandı ve bir gözümü kaybettim. Boşanmak istediğim için gözümden oldum" diye konuştu.

"TEDAVİ İMKANIM YOK"
Elber, "Aylardır hastaneye gelip gidiyorum, onlarca defa ameliyat oldum. Bu süre içinde çok sıkıntı yaşadım hem psikolojik olarak hem de maddi olarak. Tedavimi sürdürecek maddi durumum yok. Sosyal medyadan bir hesap numarası ile yardım çağrısında bulunmaya karar verdik" dedi.

Hesap numarası

Sosyal medyada Zehra Elber’in tedavisi için yapılan yardım çağrısı için açılan hesap numarası: Ziraat Bankası: 54611225 5001 IBAN Numarası: TR880001 0003 2654 611225 5001

İşte işkenceci koca Gökhan Elber