Olay, geçen Çarşamba günü saat 03.10’da merkez Selçuklu İlçesi Nalçacı Caddesi’ndeki bir birahanede meydana geldi. İbrahim S. (28), Ali S. (22), Muhammet U. (23) ve Muhammet Emin Işık (21) adlı arkadaşlar, alkol aldıktan sonra iddiaya göre bin 60 lira tutarındaki hesabı ödemeden birahaneden ayrıldı. Durumu fark eden işyeri çalışanları, 4 kişinin peşinden dışarı çıkarak hesabı ödemelerini istedi.

POMPALI TÜFEKLE KARŞI ATEŞ AÇTI

Bunun üzerine iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada garson Recep S. (33), tabancayla sağ kolundan, müşterilerden İbrahim S., sağ bacağından, Muhammet Emin Işık da göğsünden pompalı tüfekle yaralandı.

Kanlar içinde yere yığılan Işık, sağlık görevlilerin tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Bir duvarın dibine saklanan ve ölümden dönen İbrahim S. de, ambulansla Meram Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı.

’SEN DAHA ÖLMEDİN Mİ’ DİYEN GARSON SUÇU ÜSTLENMEYE ÇALIŞMIŞ

Muhammet Emin Işık’ın cesedinin yanından geçerken ’Sen daha ölmedin mi?’ sözleriyle dikkat çeken yaralı garson Recep S., kolundan yaralandıktan sonra aracından pompalı tüfeği alıp müşterilerinin üzerine ateş açtığını iddia etti.

Bunun üzerine Recep S., özel bir hastanede yapılan tedavisinin ardından gözaltına alındı. Recep S.’nin çelişkili ifadesinde şüphelenen Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, araştırmayı derinleştirdi. Birahanede bulunan diğer müşteri ve çalışanların da ifadesine başvuran polis, müşterilere ateş açan kişinin işyeri sahibinin kardeşi Mustafa U. olduğunu, Recep S.’nin de suçu üstlenmeye çalıştığını saptadı. Bunun üzerine Mustafa U. da gözaltına alındı.

ARKADAŞININ BAŞINDA AĞLADI

İlk anda, garson Recep S.’ye ateş açan kişinin de olay yerinden kaçan Muhammet U. olabileceği üzerinde duran polis, yaptığı araştırmada tabancayı ölen Muhammet Emin Işık’ın cesedi başında ağlayan ve olaya karışmadığını öne süren Ali S.’nın kullandığını saptadı.

Mustafa U. ve Ali S., yapılan sorgulamanın ardından dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Recep S. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.