ANKARA’da görme engelli bir yolcu ve yanındaki eşiyle girdiği tartışma sonrası ’aptal’ diye bağıran EGO otobüs şoförüne tepkiler kameralara yansıdı.
Koru metrosu ile Sincan arasında yolcu taşıyan Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı 06 BU 2099 resmi plakalı EGO otobüsünü, 50 yaşındaki görme engelli B.A. ve eşi H.A. Etimesgut İlçesi Kent Konseyi durağında dururdu. Akar çifti belediye otobüsünün şoförüne, "Durak olmasına rağmen orta şeritten hızla gidiyorsunuz" diye çıkıştı.

Bunun üzerine şoför ise sağ şeritte sürücü kursu araçları olduğunu bu yüzden o şekilde ilerlediğini söyledi. Ancak görme engelli B.A. şoföre bağırmayı sürdürünce gerginlik tırmandı. Şoför bu sırada B.A.’ya ’Aptal’ diye bağırınca, otobüsteki yolcular tepki gösterdi. Bu sırada arka tarafta oturan bir yolcu da şoförün yanına gelerek bağırmaya başlayınca tartışma karşılıklı küfürleşmeye dönüştü.

Sinirlenen şoför, otobüsü sağa çekip sert fren yaparak durdurduktan sonra kendisine bağıran yolcunun üzerine yürüdü. Otobüsteki yolcular kavgayı güçlükle engellerken, çocuklar ve kadınlar korku dolu anlar yaşadı. Olay güçlükle yatıştırılırken görme engelli B.A. ve eşi H.A. bir süre sonra otobüsten indi.