Bataklıktan 2 Bin Yıllık Tereyağı Çıktı


Buzdolabının icadından çok öncelerinden, binlerce yıl öncesinden beri insanların yiyeceklerini uzun süre muhafaza etme noktasında çeşitli yöntemler geliştirdiğini biliyoruz. Bu yöntemlerin en ilginçlerinden biri de herhalde yiyecekleri bataklıkta saklıyor olmak…


Geçtiğimiz günlerde İrlanda'nın Drakerath isimli yerleşim bölgesindeki bir bataklıkta 2 bin yaşında, 10 kg ağırlığında tereyağı bulundu. Teoride (doktorlar denenmesini önermiyor) halen yenilebilir durumda olan tereyağı bölgedeki tarihi dokuyu koruma ve araştırma çalışmaları sırasında fark edildi.Cavan County Müzesi'nde sergilenmeye başlanan tereyağının bir zamanlar vergilerin, kiraların ödenmesi için kullanılan değerli bir ürün olduğu müze yetkilileri tarafından ifade ediliyor. Bir diğer yorum da tereyağının o dönemde Tanrılara bir adak olarak sunulduğu yönünde şekilleniyor. Hatta tereyağlarının bataklıklara gömülmesini de bu teoriyi destekleyen bir durum olarak görüyorlar.

Bataklıktan 2 Bin Yıllık Tereyağı Çıktı



Bir başka şaşırtan olay ise Çin'de yaşandı. Çinli arkeologlar, 2000 yıllık kral hazinesini buldu.

Bataklıktan 2 Bin Yıllık Tereyağı Çıktı

Tamamen altın paralar ve eşyalardan oluşan hazine içinde sikkeler, külçe altınlar, yeşim kolyeler ve som altın eşyalar bulunuyor.