Edirne'nin Keşan İlçesi’nde geçen yıl 14 yaşında olan lise öğrencisi E.K. adlı kıza cinsel istismarda bulundukları suçlamasıyla yargılanan ve haklarında 16 yıldan, ağırlaştırılmış ömür boyuna kadar hapis cezaları istenen 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar suçlamaları kabul etmedi.
Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nden yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanık D.S. (27) ile haklarında adli kontrol kararı bulunan sanıklar S.C. (21), Z.D.K. (20), T.S. (21) ve N.C.Ç. (21),  mağdur kızın babası A.K. ile annesi Ü.K. ile tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Ulaş Yılmaz, lise öğrencisi E.K.’ya karşı işlenen ’nitelikli cinsel istismar’, ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarıyla ilgili 5 sanık hakkında 16 yıldan, ağırlaştırılmış ömür boyuna kadar hapis cezaları istedi. Savcı Yılmaz hazırladığı iddianamede, mağdur E.K.’nın psikolog eşliğinde ifadesinin alındığını, olay tarihinde 14 yaşında olduğunu ve sanık 27 yaşındaki D.S.’nin mağdur ile tanıştıktan sonra 5- 6 ay süreyle Keşan’da değişik kafelerde buluştuklarını yazdı. Sanık D.S.’nin mağduru eve götürerek burada cinsel ilişki teklif ettiğini ancak kızın bunu kabul etmediğini kaydeden Savcı Ulaş Yılmaz, bir hafta sonraki buluşmada ise sanığın, "Bana güvenmiyor musun, benimle evlenmeyecek misin?" sözleri ile liseli kızı ikna ederek cinsel ilişkiye girdiğini ve Ocak 2014’e kadar defalarca ilişkiye girdiklerini, yaşının küçük olduğunun farkında olduğunu belirtti.
 
AİLESİ DIŞARIDAYKEN EVİNE GÖTÜRDÜ
 
Savcı Yılmaz, sanıklardan 21 yaşındaki T.S.’nın ise 2014 yılının Ocak ayında liseli E.K.’yı, babasının işte, annesinin de komşuda olduğu bir sırada evine götürerek, cinsel ilişkiye girdiğini kaydedip, onun da suçu birden fazla işlediğini kaydetti.
 


BARIN BİTİŞİĞİNDE...
 
Savcı Yılmaz iddianamesinde, sanıklardan 21 yaşındaki N.C.Ç.’in ise mağdur ile bir barın bitişiğinde cinsel ilişkiye girdiğini, sanıklardan 21 yaşındaki S.C.’nin de mağdure ile sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanışarak bir süre mesajlaştıklarını ardından bir arkadaşının evinde buluştuklarını ve burada ilişkiye girdiklerini, sanık 20 yaşındaki Z.D.K.’nın mağdureyi diğer sanık S.C. aracılığı ile eve çağırdığını, daha sonra bir başka odaya girerek burada cinsel ilişkiye girdiğini belirtti.
 
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER
 
Duruşmada ifade veren tutuklu sanık D.S., yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, "Mağdur E.K. ile 2013 yılının Mart ayından beri arkadaşlık boyutunda ilişkim var. Kendisini alıkoymadım ve cinsel ilişkiye girmedim. Arkadaşlık yaptığım dönemde bir başka erkekle arkadaşlık yaptığını ve sosyal paylaşım sitesinde uygunsuz yazışmalarını görünce arkadaşlığımı kestim. Bundan dolayı beni şikayet etmiştir. Annesi kızı ile evlenmemi istiyordu. Ben evli olduğum için istemedim" diyerek kendini savundu. 
 
Diğer sanıklar liseli kızla ilişkiye girmediklerini söyleyip, suçlamaları kabul etmediklerini söylediler.
 
Duruşmada ifade veren baba A.K. ise sanıklardan D.S.’yi tanıdığını, kızı ile arkadaşlık yaptığını bildiğini anlatarak, "Bir gün kızım telefonu açmadı ben de D.S.’yi arayarak yanında olup olmadığını sordum. Daha sonra D.S. kızımı bulmuş ve eve getirdi. Kızımın sanıklarla ilişkiye girip girmediğini bilmiyorum" dedi. 
 
ANNE VE BABASI KONUŞTU
 
Anne Ü.K. da ifadesinde, "Kızımın D.S. ile arkadaşlık yaptığını ve sevdiğini biliyordum. Diğer sanıkları tanımıyorum. Kızımı D.S. ile evlendirmeye çalışmadım. Kızım Alkol ve uyuşturucu kullanmaz ama sigara kullanıyordu. Kızım lise 1. sınıfa gidiyor ve dersleri çok iyiydi. Ben bu olayları duşunca şoke oldum" diye konuştu.
 
Mahkeme heyeti sanıkların, mağdur E.K.’nın ifadelerinin tamamlanmasından sonra tanık ifadelerinin de alınması için duruşmayı erteledi. Heyet, sanık D.S.’nin tutukluluk halinin, diğer sanıklar S.C., Z.D.K., T.S, ve N.C.Ç. hakkındaki adli kontrol kararlarının devamına karar verdi.