Kar yağışı nedeniyle Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan ve Karadağ'ın büyük bir kısmı beyaza bürünürken, hava sıcaklıklarında da önemli düşüşler yaşandı. Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaşırken, hava sıcaklığı ise eksi 3 dereceye kadar düştü.

Bosna Hersek Federasyonu Meteoroloji Kurumundan edinilen bilgiye göre, kar yağışı gün sonuna kadar etkisini sürdürecek ve bu akşamdan itibaren yurdu terk edecek.

Meteorolog Damir Santiç, yaptığı açıklamada, kar yağışı ve soğuk havanın sadece Bosna Hersek'te değil, tüm Balkan ülkelerinde etkili olduğunu belirterek, bu akşamdan itibaren yurdu terk etmesi beklenen soğuk hava ve kar yağışının Türkiye yönünde ilerleyeceğini ifade etti.

Santiç, ülkede hafta içerisinde yağış beklemediklerini ancak gelecek hafta sonu kar yağışı ve soğuk havanın yeniden etkili olacağını belirtti.

Bu arada, dün akşamdan beri etki olan kar yağışı nedeniyle, Bosna Hersek ile Hırvatistan arasındaki İzaçiç sınır kapısının kamyon ve tırlara kapatıldığı bildirildi.

Öte yandan, Bosna Hersek Otomobil ve Motosiklet Birliğinden yapılan açıklamada, ülkenin orta kesimlerinde Olovo-Kladany ve ülkenin kuzeybatısındaki Bosanski Petrovac-Bihaç güzergahlarında sürücülerin zincir takmaları uyarısında bulunuldu.

Kar yağışı Hırvatistan, Karadağ ve Sırbistan'da da etkili oldu

Hırvatistan'ın kuzey kesimlerinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bırakacak. Başkent Zagreb'de yaklaşık 20 santimetreye ulaşan kar kalındığının, yüksek kesimlerde 44 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi.

Hırvatistan Meteoroloji Kurumundan yapılan açıklamada, bugün öğleden sonra etkisini azaltan kar yağışının yerini dondurucu soğuklara bırakacağı ve bu gece hava sıcaklığını eksi 11 dereceye kadar düşmesinin beklendiği bildirildi.

Kar yağışı ve soğuk hava, dün akşamdan itibaren Sırbistan'ı da etkisi altına aldı. Başkent Belgrad'da kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar düştüğü görüldü.

Karadağ'ın kuzey kesimlerindeki yüksek rakımlı şehirlerde de kar yağışı ve soğuk hava etkili oldu.