Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlere atandıkları yerde görevlerini devam ettirmeleri için ilave birtakım imkanlar sağlayacaklarını söyledi. Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacaklarını belirten Avcı, sömestir tatilinde çocuklara ödev verilmemesi için öğretmenleri uyaracaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir televizyon programının canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Şubat ayındaki öğretmen atamalarıyla ilgili bir soru üzerine Avcı, şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacaklarını kaydetti.

"30 bin atama, Doğu Anadolu bölgesine mi olur?" sorusu üzerine Avcı, şu anda doğu bölgelerindeki öğretmen açığının Türkiye geneliyle eşitlendiğini söyledi.

ÖĞRETMENLER İÇİN 4 YIL ŞARTI

Bu tayin sirkülasyonunu belli bir düzene oturtmak için çeşitli çalışmalar yapacaklarını kaydeden Avcı, öğretmenlerin atandıkları yerlerde görevlerini devam ettirmeleri için maddi ve manevi bir takım tedbirler alınabileceğini ve en az 4 yıl bu okullarda görevlerini sürdürmelerini istediklerini söyledi.

ÖDEVLER DAHA DA AZALACAK

Ders yılı içerisinde de öğrencilere çok fazla ödev yüklediklerinin farkında olduklarını vurgulayan Avcı, "Sömestir tatilinde çocuklara ödev verilmemesi için öğretmenleri uyaracağız. Aslında sadece sömestir tatilinde değil, eğitim yılında da ödev yükü fazla. Bununla ilgili talim terbiye komisyonlarımızda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha da hafifleteceğiz. Ama asıl radikal değişiklikleri önümüzdeki dönemlerde peyderpey yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.