Adana'da doğuştan kalp damarları ters olduğu için 3 yaşında açık kalp ameliyatı olduktan sonra kalbine piltakılan ve yatalak kalan Asude Beyazgeyik'in yaşayabilmesi için beynine de pil takılması gerekiyor. 

KALP DAMARLARI TERSTİ!

Beyazgeyik ailesinin son çocuğu olan Asude Beyazgeyik'in doğuştan kalp damarlarının ters olduğu ortaya çıktı. 3 yaşına kadar ilaçlarla tedavi gören Asude Beyazgeyik için ameliyata karar verildi. Ameliyattan önce konuşan ve koşup oynayan Asude Beyazgeyik bir üniversite hastanesinde açık kalp ameliyatı oldu.

Ameliyattan 4 saat sonra Asude fenalaştı ve kalbi durdu. Beyazgeyik'e uzun süre kalp masajı yapılarak geri döndürüldü. Ancak bu sırada beynine oksijen gitmediği için Asude'nin başından aşağısı tutmaz hale geldi.  Asude bu kez de sık sık nöbet geçirmeye bayılmaya başladı. Günde 10-15 kez nöbet geçiren Beyazgeyik'i baba Mustafa Beyazgeyik hastaneye götürdü.

SEYYAR SATICILIK YAPAN BABA ALDIĞI CEVAPLA YIKILDI! 

Beynine pil takılması gereken Asude, ağır engelli olduğu için devlet pil takma ameliyatını ve masraflarını karşılamadığından baba Beyazgeyik, BİMER'e başvuru yaptı. BİMER ise babayı talebinin yerine getirilmesi için Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gazi Hastanesi'ne gönderdi. Hastane ise talebe, "Hasta ağır engelli olduğu ve çocuklara takılan 
beyin pilini devlet karşılamadığı için bu işlem hiçbir üniversite ve devlet hastanelerinde ücretsiz yapılmamaktadır" yanıtını verdi.

Seyyar satıcılık yaparak geçinen baba Beyazgeyik, cevapla yıkıldı. Baba Beyazgeyik özel hastanelerle görüştüğünde ise kızının beynine pil takılması için 150 bin lira paraya ihtiyaç olduğunu öğrendi.

KALBİNE PİL TAKILAN MİNİK ASUDE'NİN TEK ŞANSI BEYİN PİLİ

Mustafa Beyazgeyik, kızının hayatta kalmasının tek şansının beynine pil takılması olduğunu belirterek, "Kızım her gün 10-15 kez nöbet geçiriyor. Doktorların söylediğine göre kızımın tek kurtuluşu beynine pil takılması. Ancak bunu devlet karşılamıyor, benim de 150 bin lirayı bulacak gücüm yok. Benim tek isteğim kızımın hayatta kalması." dedi.

Baba Beyazgeyik kızının yatalak olduğu için hiç ayakta duramaması nedeniyle özel yaptığı bir aparatla onun ayakta durmasını sağlıyor.