Köylüler tarafından yaklaşık 10 yıl önce Askoroz Deresi üzerine yapılan, Akarsu ve Hamzabey köylerini bağlayan 58 metre uzunluğundaki asma köprü, Rize-Güneysu arasındaki duble yol çalışması kapsamında yapılan istinat duvarıyla ikiye bölündü.
Akarsu Köyü Muhtarı Bayram Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprüyü kullananların, yoluna ortadaki duvardan atlayarak devam ettiğini anlattı.

Köprünün ortasına duvar inşa edilirken yetkili kurumları uyardığını ifade eden Dinç, şunları kaydetti:

“Duvara başlanmadan köprünün fotoğraflarını çekerek Karayolları 10. Bölge Müdürlüğüne bir dilekçeyle başvurdum ancak herhangi bir cevap alamadım. Sonra köprü ortadan ikiye bölündü. Bu köprüler vatandaşın. Bize kimse aramadı ve bilgi vermedi. Yapılan yola karşı değiliz. Yol da istiyoruz ancak ortaya böyle bir ilginç görüntü çıkmasına karşıyız.”

Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Dinç, “Asma köprümüzün yapılmasına devletin hiçbir katkısı olmadı. Bunların muhafaza edilmesi gerekiyor. Tam Karadeniz usulü bir köprü oldu” görüşünü savundu.

Köyde aynı köprüden bir tane daha bulunduğunu kaydeden Dinç, “Akarsu ve Hamzabey köylerini bağlayan beton köprü istiyoruz. Duvarla bölünen köprüden karşıya geçmek mümkün değil. Köylü bu duruma tepkili” diye konuştu.