YAKLAŞIK 17 milyon araç sahibi bu ay sonuna kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) ödemeye çalışırken, dolandırıcılar yine sahnedeki yerini aldı. Çok sayıda dolandırıcının Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sayfasının görüntülerini taklit ederek araç sahiplerini mağdur ettiği ortaya çıktı. GİB konuyu emniyete bildirirken, yetkililer bu ay MTV’nin ilk taksitini ödeyecek olanların dikkatli davranması gerektiğine dikkat çekiyor. Maliye kaynakları, internetten MTV ödemeleri yapılırken İdare’nin internet sitesinin tercih edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık 17 milyon araç için yılda iki defa MTV ödemesi gerçekleştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı’na sitenin bilgisi verilirken, bu olayın dolandırıcılık olayından farklı olmadığına dikkat çeken Maliye kaynakları, geçmişte de benzer girişimlerin olduğunu hatırlattı. Dolandırıcılığa teşebbüs edenlere yönelik cezai yaptırım uygulanacak.

Gelir İdaresi uyarıda bulundu

Gelir İdaresi’nin internet sayfasını taklit eden bazı sitelerin vatandaşı mağdur etmesinin üzerine GİB’den vatandaşa ‘dikkatli olun’ uyarısı yapıldı. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisinin İnternetten Kredi Kartı ile Ödenmesine İlişkin’ başlıklı duyuruda şu ifadeler yer alıyor: “İnternet Vergi Dairesi ekranlarını kullanarak Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme formu bulunduran, Başkanlığımız internet sayfası görüntülerinin taklit edildiği www.trafikcezaodemesi.com benzeri tüm adreslerin Başkanlığımızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.” Duyuruda, vatandaşların araç vergilerini öderken mağduriyet yaşamamaları için MTV’li kredi kartı ile ‘www.gib.gov.tr’ adresinden ödenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

İlk taksit için son ödeme 31 Ocak

MTV her yıl ocak ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödeniyor.  Birinci taksit ödeme süresi 31 Ocak’ta sona erecek. Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi’nden anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ve şubelerinden ayrıca, MTV mükellefiyet kaydının bulunduğu vergi dairesine de yapılabiliyor.