Bir şirketten otomobil kiralayan 55 kişi, firma yetkililerinin, kiralama bedellerini peşin ödemelerine rağmen teminat için imzaladıkları senetleri kendilerine teslim etmeyip haciz işlemi başlattığı iddiasıyla İstanbul'da suç duyurusunda bulundu. Şirketin mağdur ettiği ileri sürülen kişilerden 18'i, İstanbul'da açılan dava için Bursa'da talimatla ifade verdi.

BEDELİNİ PEŞİN ÖDEDİ

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesinde, 3 şirket yetkilisi aleyhine açılan dava için Bursa 3. Sulh Ceza Mahkemesinde ifade veren kişilerden Erdinç Ayaz, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu firmadan yaklaşık 3 yıl önce araç kiraladığını ve bedelini peşin ödediğini söyledi.

Otomobili teslim etmeye gittiğinde, kiralarken teminat için imzaladığı senedi istediğini dile getiren Ayaz, firma yetkilisinin, "Prosedür gereği senedin bir ay bizde kalması gerekiyor. Aracı kiraladığınız tarihte trafik cezası çıkmasına karşı senediniz bizde teminat olarak kalacak" dediğini anlattı.

İCRA GELDİ!

Bir süre sonra adresine, İstanbul Bakırköy 3. İcra Müdürlüğünden ödeme emri gönderildiğini ifade eden Ayaz, şöyle konuştu:

"Şu anda 6 bin 500 lira borcum var. Geri ödemesiyle bu borç 13 bin liraya ulaşıyor. Telefonla beni arayan ve kendisini avukat olarak tanıtan kişi, tehdit, hakaret ve parayı peşin ödemek için baskı yaptı. Bununla ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulundum. 55 kişinin evine 5 bin ila 50 bin lira arasında ödeme emri gönderildi. Araç kiralayanlar böyle bir kumpasa düşmesin. Araç kiralarken de kesinlikle boş senede imza atmasın. Aksi halde bizimle aynı kaderi paylaşırlar."

Furkan Gülmez ise 2011 yılında kiraladığı araç için teminat amacıyla imzaladığı senet kullanılarak 2012'de haciz işlemi başlatıldığını belirtti. Geçen yıl da maaşına haciz kararı alındığından şirket yetkilileriyle anlaşıp senetteki miktarın bir bölümünü ödediğini söyleyen Gülmez, "Maaşıma icra geldiği için çalıştığım iş yerinden çıkarıldım. Ben de arkadaşlar gibi mağdurum. Bu kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.