TURİZM kenti Antalya, dün gece yarısı başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağmur ve fırtınaya teslim oldu. Valilik 5 merkez ilçede okulları bir gün süreyle tatil etti. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı, bazı yollar ulaşıma kapandı.
Antalya’da dün gece başlayan sağanak yağmur ve fırtına yaşamı felç etti. Sabaha karşı şiddetini artıran yağmur nedeniyle kriz masası oluşturan Antalya Valiliği, saat 07.00’de okulların tatil kararını duyurdu. Açıklamada, "Hava muhalefeti nedeniyle Antalya merkez Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Aksu, Döşemealtı ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liseler bugün 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

Kentte yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Ana arterlerde biriken sel suları nedeniyle yüzlerce araç yollarda kaldı. Sular altında kalan Fatih Polis Merkezi’ndeki tahliye çalışmaları sürüyor. Antalya’nın ulaşımında kritik öneme sahip bazı kavşak ve yollar, sel suları nedeniyle trafiğe kapatıldı.

1 KADIN SELE KAPILDI İHBARI

Antalya- Kemer karayolundaki su baskını nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Liman Kavşağı Sarısu Mevkii’nde bir kadının sel sularına kapıldığı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Antalya da okulların tatil edilmesine neden olan şiddetli yağış nedeniyle gece yarısından bu yana kentin büyük bölümüne enerji verilemiyor.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Akdeniz Üniversitesi Senatosu da yağmur nedeniyle il genelinde eğitime bir gün süreyle ara verdiğini duyurdu. Üniversite çalışanlarını kapsamayan bu tatil, ilçelerdeki yüksekokullar dahil bütün üniversite öğrencilerini kapsıyor.

24 SAATTE 126 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın da kentte son 24 saatte metrekareye 126 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Aydın, sağanağın Antalya merkezde öğle, doğu ilçelerinde ise akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi.