Ankara Adliyesi’nde şehit savcı için düzenlenen törende Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak da bir konuşma yaptı. Ancak Başsavcı Kodalak'ın konuşması sırasında bir kişi 'Basını kullanmayın' diyerek çıkış yaptı. Tören alanında bulunanlar kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Ardından Kodalak konuşmasına devam etti.
 
'KİMSENİN KÖTÜ NİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM'
 
Kodalak konuşmasında şunları söyledi:
 
Biz bu töreni herhangi sendika adına düzenlemedik. Ben kendisine izah etmeye çalıştım. Kendim bir dernek üyesi olmama rağmen konuyu gündeme getirmedim. Acımızı paylaşalım.
Ben Ankara Başsavcısı olarak Ankara Başsavcılığı adına konuşuyorum. Biz şehidimize rahmet diliyoruz. İnşallah bir daha böyle olay yaşamayalım. Kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama biz burada Ankara Adliyesi olarak, Ankara Başsavcılığı olarak kısa tören düşünmüştük tek amacımız buydu. Ateş düştüğü yeri yakar. Şehit olan savcımızın ailesinin yaşadıklarını tahmin edebiliyoruz. Allah böyle acılar yaşatmasın.
 
DANIŞTAY BAŞKANI ZERRİN GÜNGÖR
 
Kodalak'ın ardından kürsüye çıkan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ise şunları söyledi:
Bu olaylar hepimizin yüreğini yakıyor. Adaletten taviz vermeden çalışacağımıza inanıyoruz. Birliğimiz ve beraberliğimiz her şeyden önemlidir. Şehidimize rahmet diliyorum.Ailesine başsağlığı diliyorum. Yargı çalışanları olarak bu konudaki hassasiyet ve desteğimiz sürmelidir.