Amanos Dağları'nda 21 yıldır  gönüllü güvenlik koruculuğu yapan 4 amca çocuğu, gece gündüz demeden nöbet  tuttukları dağlarda korku saldıkları teröristlere geçit vermiyor. 
İl merkezine yaklaşık 23 kilometre uzaklıktaki Amanos Dağları'nın  eteklerinde bulunan 300 haneli Tahtaköprü Mahallesi'nde 1995'ten bu yana gönüllü  güvenlik koruculuğu yapan amca çocukları Nureddin (54), Durmuş (41), Muharrem  (44) ve Yusuf (46) Bebek, canlarını ortaya koydukları mücadelelerini 21 yıldır  sürdürüyor.



Zaman zaman güvenlik güçleriyle omuz omuza vererek operasyonlara  katılan ve Amanoslar'ı karış karış gezerek terör örgütü mensuplarına aman  vermeyen amca çocukları, adeta terör örgütü PKK'nın korkulu rüyası oldu.
Kimi zaman sıfırın altında 10 derecede sabahladıkları Amanos  Dağları'nda birçok terör örgütü mensubunun yakalanmasını sağlayan Bebek ailesi,  komutanlarından gelecek emirle hareket ediyor.


Gelen ihbarlarda kimi zaman güvenlik güçlerinden önce bölgeye varan ve  keşif yapan korucular, omuzlarındaki silahlarla ve ellerindeki fenerlerle Vatan  hainlerin izini sürüyor. Gece gündüz demeden görevleri başında olan ve amansız  mücadelelerini sonuna kadar sürdürmeye yeminli olan kuzenler, kendilerinden sonra  bayrağı çocuklarına devretmek istiyor.


- "Benden sonra da oğlumu korucu yapacağım"
Güvenlik korucularından Nureddin Bebek, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, yaklaşık 21 yıl önce köylerine yakın bir maden ocağında "Kerem" kod  adlı bir teröristin vatandaşları şehit etmesiyle bu işe gönül koyduklarını  söyledi.


Bu durumun "kanlarına dokunduğunu" ifade eden Bebek, şunları aktardı:
"Terörist gelince biz de kudurduk, dedik ki 'Biz bunu bölgemize  sokmayacağız.' Amca çocuklarıyla devletimize gönüllü olarak korucu olmak  istediğimizi ilettik ve kabul edildik. 21 yıldan bu yana köyümüze hiç terörist  sokmadık. Birkaç defa erzak almak istediler, verenleri yakaladık. Köyümüz  ormanlık bir alan iki tane dağa çıkan yolumuz var terörist için uygun bir arazi  ama biz onlara fırsat vermiyoruz. Benden sonra da oğlumu korucu yapacağım ve bu  işi sonsuza kadar devam ettireceğiz. Amacımız devletimize hizmet etmek, birlik ve  beraberliğimizi korumak, haine ve zalime fırsat vermemek. Kim bu vatana ihanet  ediyorsa lanet olsun."


Televizyondan şehit haberi aldıklarında daha da kinlendiklerini ve  hırslandıklarını ifade eden Bebek, devlete hizmet etmekten onur duyduğunu  vurguladı.
Bebek, Adana'da yakalanan bir teröristin yer göstermek için bölgeye  getirildiğinde yaşanan bir diyaloğu anlatarak, "Terörist bizi görünce dedi ki  'Burası korucu köyü, buraya uğramayacaksınız diye bize talimat verdiler.' Tabii  bu durum bizi gururlandırıyor. Yani anladık ki bunların gözlerini korkutmayı  başarmışız." dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarını ileten Bebek,  "Topraklarımız güvende buraları merak etmesinler. Biz buraya hiç terörist  sokmadık sokmayacağız da." dedi.
Koruculardan Durmuş Bebek ise ellerinden geldiği kadar devlete ve  millete yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.


Yaz kış demeden güvenlik güçlerinin yanında olduklarını ve bundan  sonra da olacaklarını vurgulayan Bebek, "Hiçbir zaman içimizde korku olmadan  operasyon bölgelerine gittik. Devletimiz için yapamayacağımız hiçbir şey yok.  Allah devletimizi eksik etmesin." dedi.


- "Bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz"
Muharrem Bebek de askerden geldikten 2 yıl sonra gönüllü olarak  güvenlik korucusu olduğunu kaydetti.


Kendi köylerinde teröre mahsur kalmış gibi yaşamak istemedikleri için  gönüllü olduklarını belirten Bebek, şöyle devam etti:
"O yüzden canı gönülden askerimize kılavuzluk yaparak bu işte mücadele  ediyoruz. Birçok operasyonlara katıldık meşakkatli ve zor durumda kaldığımız çok  oldu ama bu şekilde yapmasaydık köyümüzde huzur kalmazdı. Köyümüzün şu an huzuru  varsa bu da korucularımızın sayesinde, kendi namusumuzu köyümüzü korumak ve  devletimize sahip çıkmak için bu işe gönül koyduk. Bir avuç çapulcu terörist  gelip köyümüzde gezecek diye kendi köyümüzden topraklarımızdan mı çekineceğiz.  Çekinmedik ve bugüne kadar da yaptık bu işi. Kendilerinin de canı var bizim de  canımız var, bu şekilde kalleşçe patlayıcılarla saldırmaktansa bu işe bir son  versinler. Biz bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz, toprağımıza üç beş tane çapulcu  gelecekse biz sürekli buradayız, biz yoksak yarın bir gün çocuklarımız,  kardeşlerimiz gelecek, yani sonuna kadar varız."
Yusuf Bebek de amca çocukları olarak önce Allah rızası için sonra da  vatan için gönüllü korucu olduklarını ve vatan için gerekirse ölmeye dahi hazır  olduklarını söyledi.