Ağrı’dan kaçırdığı ağabeyinin eşi Sinem Ş.’yi İstanbul’da boğarak öldürdüğünü söyleyen Himmet Ç. (22) polis tarafından yakalandı. Cesedi bir viyadüğün altına bırakarak kaçışının ardından yakalanan ve suçunu itiraf eden şüpheli Himmet Ç., "Onunla kaçıp İstanbul’a geldim. Ancak ağabeyimin karısı olduğu için vicdan azabı çekiyordum. Bu nedenle onunla sık sık tartışıyordum. Son tartışmamızda kendimi kaybettim" dediği belirtildi.
 
Bayrampaşa, Sağmalcılar viyadüğü altında 11 Nisan 2015 tarihinde bulunan kadın cesedinin sırrı çözüldü. Polis, boğularak öldürdüğü belirlenen cesedin Sinem Ş.’ye ait olduğunu tespit etti. Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada Sinem Ş.’nin bir süre önce eşinin erkek kardeşi ile birlikte Ağrı, Doğubeyazıt’ tan kaçarak İstanbul’a geldikleri tespit edildi. Bu bilgi üzerine polis tarafından aranmaya başlanan erkek kardeş Himmet Ç., önceki gün Bingöl’de gözaltına alınarak İstanbul getirildi.
 
''Vicdan azabı çekiyordum''
 
Cinayet Büro Amirliği’nde işlediği suçunu itiraf eden Himmet Ç., ilk ifadesinde "Ağabeyimin karısı ile birlikte kaçarak İstanbul’a geldik. Ancak ben yaptığımdan dolayı vicdan azabı çekiyordum. Telefonla konuştuğum ailemden de çok baskı gelmeye başladı. Bu nedenle Sinem’le sık sık kavga etmeye başladık. Olay günü de yine bu sebepten dolayı aramızda tartışma çıktı. Ben kendimi kaybedip boğazına sarıldım. Kendime geldiğimde o ölmüştü. Cesedi viyadüğün altına kadar taşıyıp kaçtım" dedi.
 
Poliste işlemleri tamamlanan Himmet Ç. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.