ANKARA-Konya Karayolu Gölbaşı İlçesi girişinde devrilen 'en basit yapılı alkol' olarak bilinen 26 ton methanol yüklü TIR, AFAD ekiplerini alarma geçirdi.
Adana yönünde giden 37 yaşındaki Cemal Kurtuluş yönetimindeki 41 R 7320 plakalı TIR, yoğun sis nedeniyle saat 06.00 sıralarında kontrolden çıkarak bariyerlere çarptıktan sonra servis yoluna uçtu. Kazada hafif yaralanan Cemal Kurtuluş ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Methanol yükü taşıdığı anlaşılan TIR’ın etrafı oluşabilecek tehlikeleri önlemek amacıyla geniş güvenlik önlemleri alınarak afad ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Tankerden sızan methanol maddesi olası tehlikelere karşı etraftan getirilen kum, toprakla örtülerek üzerine köpük sıkılarak tedbir alındı. Yetkililer, tankerde bulunan 26 ton methanolün başka bir tankere tahliye edilmesi ardından TIR’ın olay yerinden kaldırılacağını açıkladı.


METANOL NEDİR?
Saf metanol 1 atm'de 64,6 derecede kaynayan akışkan bir sıvı olup, parlak olmayan mavimsi bir alevle yanar. Bütün organik çözücülerde her oranda çözünür. Çok az miktardaki metanol dahi canlı organizma için zehirdir. Kalıcı yaralar, bozukluklar meydana getirir. 25 gram metanol içilirse insanlarda körlüğe neden olur.