Adrasan'daki Yangın Yerleşim Yerlerine Sıçradı
Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaklaşık iki gündür devam eden orman yangınının ardından alevler bu kez de tatil beldesiAdrasan'da yükselmeye başladı. Akşam saatlerinde ise korkulan oldu, yangın yerleşim yerlerine de sıçradı. Seylemih Mahllesi'nde 7 ev küle döndü, 50 küçükbaş hayvan ve tavuk telef oldu.
KUMLUCA'DAKİ EKİPLER ADRASAN'A SEVK EDİLDİ
Orman ve Su İşleri Bakanı veysel Eroğlu ise Kumluca'daki yangının kontrol altına alındığını ve buradaki ekiplerin Adrasan'a sevk edildiğini söyledi.
OLİMPOS BÖLGESİNİ TAHLİYE EDİYORUZ

Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Tedbir amacıyla Olimposboşaltılıyor. Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kumluca Kaymakamı Kara, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz" diye konuştu.
Kumluca Belediye Başkanı ise cuma, cumartesi ve bugün yaşanan yangınların yerlerine işaret edip, sabotaj şüphesini dile getirdi. Öte yandan Kumluca İlçesi ErentepeMahallesi'nde geçen cuma günü öğle saatlerinde başlayan, bu sabah kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle yeniden başladı.
KUMLUCA'DAN SONRA ŞİMDİ DE ADRASAN
Antalya'nın Kumluca ilçesi Erentepe Mahallesinde 2 gün önce çıkan yangın kontrol altına alınırken bu sefer bir yangın haberi turizm merkezi Adrasan'dan geldi. ErentepeMahallesi'nde soğutma çalışmalarına katılan itfaiye ekipleri Adrasan'da başlayan yangına kaydırıldı. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyümeye devam ediyor.



ÇOK SAYIDA ARAZÖZ BÖLGEDE
Alınan bilgiye göre, Seylemit mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangına ilk müdahale, bir yangın söndürme helikopteriyle yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz ve iş makinesi ile işçi bölgeye sevk edildi.


KUMLUCA-ADRASAN YOLU TRAFİĞE KAPATILDI
Bu arada, Kumluca-Adrasan yolu trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri vatandaşların bölgeye giriş ve çıkışlarına izin vermiyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da olay yerinde incelemelerde bulunuyor.
OLİMPOS TAHLİYE EDİLİYOR
Kumluca Kaymakamı Polat Kara, yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlıOlimpos'u tahliye etmeye başladıklarını söyledi.
Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kaymakam Kara, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz" diye konuştu.
ANGIN YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, rüzgarın etkisiyle yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi. Sıçrama olasılığına karşı önlem amaçlı Olimpos'u tahliye etme kararı alındığını kaydeden Başkan Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanlığı ve belediye ekiplerinin halkı megafonlarla bu konuda uyardığını kaydetti. Yerleşim yerlerinin yanı sıra otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını anlatan Başkan Çetinkaya, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgar çok çabuk yön değiştiriyor. Çok kuru bir hava var. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz" dedi.
Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bilgi sahibi olmadıklarını anlatan Başkan Çetinkaya, "Yangın şu ya da bu nedenle çıktı demek doğru değil. Her ihtimali değerlendirmek ve somut veriler üzerinden hareket etmek doğru olacak" diye konuştu. Başkan Çetinkaya, orman içindeki bazı evlerin de yangın nedeniyle zarar gördüğünü söyledi.
TURİSTİK İŞLETMELER VE EVLER BOŞALTILIYOR
Seylemit mevkisindeki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam eden yangının ilerlediği Olimpos mevkisi ile Yazır Mahallesi'ndeki turistler ve vatandaşlar, evlerini ve odalarını boşaltıyor.
Yaklaşık 100 tesis ile 3 bin 500 yatak kapasitesine olan Olimpos'ta işletme sahipleri de tesislerdeki eşyalarını araçlarına doldurarak, yangından kurtarmaya çalışıyor. Orman Bölge Müdürlüğüne ait iş makinelerinin, yangının sıçrama ihtimali bulunan tesis ve evlerin çevresinde çalışma yaptığı görüldü. Bazı vatandaşlar ise dal parçalarıyla yangın söndürme çalışmalarına yardım ediyor.

andarma ekiplerinin bölgeye girişleri kapatarak çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.
ERENTEPE'DEKİ YANGIN YENİDEN BAŞLADI
Öte yandan öKumluca İlçesi Erentepe Mahallesi'nde geçen cuma günü öğle saatlerinde başlayan, bu sabah kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle öğleden sonra yeniden başladı. Yangına, 3 yangın söndürme helikopteri, 1 yangın söndürme uçağı ve arazözlerle müdahale ediliyor.
2 YIL ÖNCE DE YANMIŞTI
Kumluca'da 2 yıl önce de büyük bir yangın meydana geldi. Adrasan İnceboyun mevkiinde 28 Haziran 2014 tarihinde çıkan orman yangınında, 125 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Havadan ve karadan tüm söndürme çabalarına karşın 18 saat devam eden yangın, artık yanacak ağaç kalmayınca söndü. Bölgedeki 4 otel, hediyelik eşya mağazası ve restoran yandı. Yangının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başladı.