Olay, Gülbahçe Mahallesi’nde Obalar Caddesi’nde saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Merkez Yüreğir İlçesi’nde oturan ve birçok suçtan poliste kaydı bulunan Özmen Ene, iddiaya göre eşi Ayşe Ene’ye "Biraz hava alıp geleceğim" diyerek evden çıktı.
Bir süre sonra Obalar Caddesi’nde devriye gezen polis ekiplerine, otomobil içerisinde silahla vurulmuş bir kişinin olduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine olay yerine giden polisler, 01 CJR 48 plakalı otomobilin şoför koltuğunda Özmen Ene’nin cesedini buldu. Ensesinden av tüfeğiyle vurulduğu belirlenen Ene’nin cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Acı haberi alarak Adli Tıp Kurumu’na gelen eşi Ayşe ile annesi Gülten Ene, gözyaşlarına boğuldu. Anne Gülten Ene, "Bunu yapanların Allah belasını versin. Bunun hesabını ailemin gençlerine bırakmayacağım. Kendi ellerimle öldüreceğim. Yavrum, ’Borçlarımı bitirip bu işlere bırakacağım’ diyordun. Yavrum sana doyamadım" diyerek gözyaşı döktü.

Özmen Ene’nin cenazesi, yapılan otopsinin ardından götürüldüğü Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi. Polis, cinayetin nedeni ve kim tarafından işlendiğini belirlemeye çalışıyor.