Restoranda bir olumsuzluk yaşanması durumunda kullanılması için daha önce pencere olan bölümü, işyeri sahibinin de izniyle kapı yaptırdığını anlatan Bakbak, ancak bina yöneticisinin şikayetçi olduğunu, bu yüzden hakkında dava açıldığını söyledi. Yöneticinin şikayetinden vazgeçmek için kendisinden 200 bin TL istediğini de ileri süren Bakbak, yaşadıkları nedeniyle şaşkınlık içinde olduğunu dile getirdi.
Danimarka’da halen faaliyette olan et restoranının bir benzerini Türkiye’de açmaya karar veren evli ve 3 çocuk babası İsmail Bakbak, bir süre önce eşi ve iki kızıyla İzmir’e yerleşti. Oğlu Danimarka’da üniversite eğitimi alan İsmail Bakbak, yatırımlarını Türkiye’ye kaydırmaya başladı. Ticaretle uğraşan ve yaklaşık 25 yıllık restoran tecrübesini değerlendirmek isteyen işadamı, Alsancak Semti’ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Biff Et Restoran adlı mekanı açmak için çalışma başlattı. Mekanda yaşanabilecek bir olumsuzluk durumunda tahliyeyi kolaylaştırmak için var olan pencerenin yerine acil çıkış kapısı açtıran Bakbak, 400 bin TL’lik harcamanın ardından yaklaşık 2 ay önce de restoranın açılışını yaptı.

YÖNETİCİ ŞİKAYET ETTİ
Danimarka’da büyük beğeni kazanan farklı lezzetleri İzmirliler’e sunan İsmail Bakbak, bir süre sonra işyerinin bulunduğu binanın yöneticisinin şikayeti üzerine büyük şok yaşadı. Hakkında İzmir 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açıldığını öğrenince şaşkına dönen işadamı Bakbak, "Danimarka’daki restoranım 25 yıldır faaliyet gösteriyor. Benim için öncelik insan. İzmir’de yatırım yapmaya karar verdikten sonra ilk olarak mekanın yapısını en güvenilir hale getirmek için çalıştım. Yaşanabilecek bir olumsuz durumunda tahliyeyi kolaylaştırmak için de acil çıkış kapısı açtırmam gerekiyordu. İşyeri sahibi izin verince belediyeye gittim, bina yapısında bir değişiklik olmayacağından kapıyı açmamda sorun görülmedi ve bir başvuru yapmadan açabileceğim belirtildi. Bunun üzerine mutfak bölümündeki pencereyi genişleterek kapı haline getirdim. Milyonlarca liranız da olsa buradaki çalışana ya da müşteriye bir şey olsa onları geri getiremezsiniz. O nedenle riski en aza indirmelisiniz. Ancak bina yöneticisi beni şikayet etmiş" dedi.

"DANİMARKA’DA BÖYLE BİR ŞEY YAŞANMAZDI"
Bina yöneticisinin belediyeye de çeşitli şikayetlerde bulunduğunu dile getiren Bakbak, "İşyerinin önüne yıllar önce tente yapılmış. Belediyeden görevliler geldi ve ceza kesti, eğer yasaksa neden diğer işyerlerinde var diye sordum, benim şikayet edildiğimi söylediler. Böyle bir şey Danimarka’da yaşanmazdı. Orada kurallara uyarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız. Ben Danimarka’dan yatırımlarımı Türkiye’ye getirmek için çalışıyorum, destek olunması gerekirken mahkemelerde vakit harcıyorum. Üstelik, aynı yönetici, şikayetinden vazgeçmek için benden 200 bin TL istedi. Bununla ilgili de polise şikayette bulundum" diye konuştu.

"BÖYLE GİDERSE DANİMARKA’YA DÖNERİM"
Yurtdışında elde ettiği geliri Türkiye’ye getirerek ülke ekonomisine de katkı sağladığını dile getiren Bakbak, "Bir yöneticinin keyfi davranışları yüzünden vakit kaybetmek istemiyorum. Ben enerjimi işyerimde harcamak istiyorum, davalarla uğraşmak istemiyorum. Kurallara uygun olarak bir işyeri açtım ve İzmirlilere hizmet vermek istiyorum. Türkiye’ye geldiğimden bu yana yaşadıklarım karşısında şaşkınlık içinde kalıyorum. Eğer böyle devam ederse, tüm yatırımımı satıp Danimarka’ya geri dönmek zorunda kalacağım" dedi.