İstanbul'da 8 yaşındaki bir çocuk, sanal alemde babasının kredi kartıyla bin 100 liralık oyun puanı (550 dolarlık) satın aldı. Bankanın babaya haber vermesi üzerine durum ortaya çıktı. Tuzla’da yaşayan Kurt ailesinin 8 yaşındaki oğulları Furkan, babasının Facebook hesabı üzerinden oyunlara merak saldı. Burada oynadığı oyunlarda seviye atlamak isteyen Furkan, farkında olmayan puanlar satın almaya başladı. İlk başlarda 3 ile 10 dolarlık harcamalar yapan Furkan, 258 dolarlık puan satın alınca banka durumdan şüphelenerek kart sahibini aradı. Banka, baba Musa Kurt’a harcamalardan haberdar olup olmadığını sordu. Yaptığı kısa araştırmanın ardından harcamaların 8 yaşındaki oğlunun oyun merakı ile meydana geldiğini fark eden baba Kurt banka ve sosyal paylaşım sitesi Facebook yetkilileri ile iletişime geçti. Harcamaların çocuğunun oyun merakı ile meydana geldiğini belirten baba parasının kendisine ödenmesini talep etti. 
Kredi kartından çekilen paranın iadesi için Facebook ve banka yetkilileri ile görüşmeye başladığını belirten baba Musa Kurt “8 yaşındaki oğlum sosyal paylaşım sitesinde daha önce kayıtlı olan bilgilerimle farkında olmadan oyun oynamak için girmiş. Kendisi de çok fark etmeden bir takım şeylere tıklamasıyla 17 kez kredi kartımdan çekim yapılmış. Yapılan yüklü çekim le banka tarafıma SMS yolu ile haber verdi. Öncesinde de ufak çekimler olmuş. Banka ve sosyal paylaşım sitesi ile irtibat haline geçtim. Paranın iade edilmedi yönündeki talebime ilişkin incelmenin sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

İnternet üzerinde oynanan oyunlar konusunda toplumun bilinçli olması gerektiğini ifade eden baba Musa Kurt, toplumun internet üzerinden şifrelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.Babasının hesabı ile oyun için yüklü harcamalar yapan Furkan Kurt ise “Oyun oynuyordum paralı olduğunu bilmiyordum. Önüme bir şey geldi. Yanlışlıkla evet dedim. Paralı olduğunu bilmiyordum” diye konuştu. Küçük çocuğun, babasının kredi kartından toplamda 550 dolarlık oyun puanı aldığı belirlendi.