Aynı zamanda 6 yıldır Yakutiye Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak da çalışan 47 yaşındaki Çelik, mesai saatinin bitmesinin ardından Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önüne gelerek boya sandığını kuruyor.

Sandığının sağ köşesine gül, sol köşesine de radyosunu yerleştiren Çelik, hazırlıklarını tamamladıktan sonra müşterilerini beklemeye koyuluyor.
Takım elbisenin üzerine taktığı Türk bayraklı kravatıyla da ilgi çeken Çelik'i bu şekilde gören vatandaşlar da şaşkınlığını gizleyemiyor.
Dört çocuk babası Çelik, 36 yıldır hep aynı sokakta ayakkabı boyacılığı yaptığını, mesleğini severek sürdürdüğünü söyledi.

Müşterilerini memnun etmeye çalıştığını ifade eden Çelik, iş yoğunluğunun duruma göre değiştiğini ifade ederek, "Ekmek paramızı bekliyoruz. Müşteri geldiği zaman güzel oluyor. Her şeyin başı nasip. Hiç kimse rızkından fazlasını yiyemez" dedi.

Çelik, küçük yaştan bu yana takım elbise giydiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Özellikle kravat takmayı seviyorum. Özelliğim bu. Temiz giyinmeyi seviyorum. Sonuçta bu da bir iş. Bu kendi işim. İşten çıktıktan sonra takım elbisemi giyerek buraya geliyorum. İşime verdiğim önemi gösteriyor. İşine hor bakarsan bir şey kazanamazsın. Böyle takımı giyeceksin. Müşterilerim de güzel karşılıyor, güzel buluyorlar. Elbisemi kirletmemeye özen gösteririm. Kirlendiği zaman yıkatırım, ütülerim."
Taktığı Türk bayraklı kravatın da sembolü olduğunu dile getiren Çelik, bayrağını ve ülkesini sevdiğine vurgu yaparak, "Özellikle bunu seçtim. Belediyede temizlik işçisiyim. İşimi severek yapıyorum. Çarşamba günleri izinliyim. O gün sürekli buradayım. Yağmurlu havada çıkmam" diye konuştu.

Müşterilerden İhsan Darga da ayakkabılarını devamlı Çelik'e boyattığını ifade ederek, kendisinden çok memnun olduklarını kaydetti.
Çelik'in mesleğini takım elbiseyle yapmasının ilginç olduğunu anlatan Darga, "Erzurum'da böyle durum pek yok. Tek olabilir. Bizi cezbediyor. Cezbetmese gelip boyatmayız. Kendisi de bir vatandaşımız ve iyi bir insan" ifadelerini kullandı.