Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’nde çiftçi 26 yaşındaki Ömer K., görücü usulü ile tanışıp bir süre sonra evlendiği 24 yaşındaki Adile K.’nın, nikahtan üç gün sonra düğünde takılan 25 bin liralık altın ziynet eşyası ile kaçtığını ileri sürerek savcılığa başvurdu.
Bayramiç’e bağlı Köseler Köyü’nde çiftçilik yapan Ömer K., Gaziantepli Adile ile tanıdıkları aracılığıyla tanıştı. İkili geçen 20 Nisan’da Gaziantep’te, 27 Nisan’da da Bayramiç’in Köseler Köyü’nde iki ayrı düğün yaptı. Hasta olduğunu söyleyerek eşiyle birlikte olmadığı belirtilen Adile K. üç gün sonra babası ve ağabeyi ile kendisine takılan 25 bin liralık ziynet eşyasını da yanına alarak memleketine gitti. Ömer K. peşinden gittiği eşini Bayramiç’e dönmeye ikna edemedi. Olayın ardından ilçeye dönen Ömer K. dolandırıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına başvurup, şikayetçi oldu.

Hasta olduğunu söyleyip ilişkiye girmedi

Yaşadıklarını anlatan Ömer K. düğünden sonra eve gittiklerini ve üç gün en küçük bir tartışma dahi yaşamadıklarını belirterek şunları söylediı:
"Ancak bana hasta olduğunu söyleyip ilişkiye girmedi. 30 Nisan tarihinde Adile bir yere gideceğini söyleyip evden dışarı çıktı. Ben de kendisini takip ettim. Köyün girişinde bekleyen kayınpederim ve kayınbiraderimin içinde olduğu bir otomobile bindi. Beni görünce, ’sen de bin’ dediler. Eşimin annesinin felç geçirdiğini söyleyip Gaziantep’e götürmek istediler. Ezine’ye geldiğimizde ben babama telefonla haber vermek istedim, izin vermediler. Ben de korkup otomobili durdurup indim. Bir gün sonra peşlerinden Gaziantep’e gittim. Kayınvalidemin hasta olmadığını gördüm. Bu kez bana orada kalmamı söylediler. Israr etmeme rağmen eşim benimle gelmeyeceğini söyledi. Ailesi beni tehdit etti. Ben de Çanakkale’ye döndüm."