Samsun'da 9 yıldır sokaklarda yatan ve kağıt toplayarak geçinmeye çalışan Özdemir Akbulut, bir esnaf tarafından yapılan barakada kalıyor.

Daha önce, İlkadım ilçesi Buğday Pazarı Mahallesi’nde bir çıkmaz sokakta kaldırım üstünde yatan Özdemir Akbulut’a acıyan esnaf, ona bir kulübe yaptı. Kulübede kalan Akbulut, geçen günlerde geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılarak tedavi edildi. Hastaneden çıktıktan sonra zorlu yaşam mücadelesine devam Akbulut, kağıt toplayıp satarak hayata tutunmaya çalışıyor.

“Kalacak bir yer, sıcak bir çorba istiyorum”
Geçen kışı kulübede geçirdiğini ve vücudunun artık işlemeyecek hale geldiğini ifade eden Akbulut, “Bu kışı da geçirmeye çalışacağım ama nasıl olacak bilemiyorum. Geçen kışı burada geçirdim. Soğukta battaniyenin altında ısınmaya çalıştım. Burada bir kaza geçirdim. 8 kaburgamı kırdım. Ameliyat oldum, çıktım. Ağrı ayağıma vurdu. Ayağım topallıyor. Ayağımın altında bir uyuşukluk oluyor. Kağıt toplayarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Yetkililerden bana kalacak bir yer, sıcak bir çorba istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Ben şu yaşıma kadar hiçbir yerden yardım almadım. Sağlığım çok kötü. Hastayım. 1 kışı daha burada geçirebileceğimi zannetmiyorum. Çok zor olur. Bu kış da burada geçerse herhalde hayatta kalamam” dedi.

Çevrede bulunan vatandaşlar da yetkili kurum ve kuruluşların kış şartlarının iyice bastırmadan Akbulut’a sığınacak bir yer bulması gerektiğini söylediler.