Antalya’da evli ve 2 çocuk babası A İbrahim Candan, 5 yıl önce alacak verecek meselesi yüzünden arkadaşı M.S. ile kavgaya karıştı. Her iki tarafın ilk başta şikayetçi olmalarının ardından son dönemde olayın basit yaralama olması ve iki tarafın şikayetini geri alması nedeniyle davanın düşmesi bekleniyordu.
TUTUKLANDI
M.S. mahkemede yüzünde iz kaldığını söyleyerek, İbrahim Candan hakkındaki suçun niteliğini değiştirdi. Candan, M.S.’nin yüzüne herhangi bir cisimle vurmadığını açıklayıcı ifadeler verip, dilekçeler yazsa da sonuç alamadı. Mahkeme 5 yıllık ceza üzerinden, Candan’a iyi hali ve denetimli serbestlik kanununu da uygulayarak cezasını 21 ay olarak belirledi. Candan, tutuklanarak, Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

15 ay hapis yattıktan sonra beraat etti

YÜZÜNDEKİ İZ BAŞKA BİR KAVGADAN KALDI
Bundan 7 ay önce Candan’ın ziyaretine mahkum olmasına neden olan M.S.’nin tanıdıklarından birisi geldi. Bu kişi Candan’a M.S.’nin yüzündeki izin kendisiyle yaptığı kavgadan 6 ay önce bir başka kavgada yüzüne gelen mala nedeniyle olduğunu söyledi. Bunun üzerine Candan durumu ailesine anlattı ve Ankara’da görev yapan avukat Sevgin Karaca’ya ulaşıldı. Karaca, müvekkilinin açıklamalarının ardından hastane hastane ve polis merkezilerini gezerek, M.S.’nin, Candan’la yaptığı kavgadan önce yüzünden yaralandığını belgeleyen rapora ulaştı. 2 kez yeniden müvekkilinin yargılanmasına ret cevabı alan Karaca, son başvurusunu kabul ettirdi.
BERAAT ETTİ
Antalya 5.Asliye Ceza Mahkemesi, raporun ardından tekrar görülen davada, Candan beraat etti. Tam 450 gün boyunca cezaevlerinde kalan ve beraat ederek tahliye olan İbrahim Karaca, 20 Eylül’deki son duruşmasının ardından avukatı aracılığıyla hapiste boşuna geçirdiği günleri için maddi ve manevi davası açacak.
Ayrıca M.S. içinde iftira ve resmi mercileri yanıltma suçundan dava açacak.