120 Yaşındaki Kadın Emekli Maaşının Peşine Düşünce Yaşadığı Ortaya Çıktı
Brezilya'nın Rio Branco do Ivai bölgesinde yaşayan 120 yaşındaki Jesuina dos Santos Cardoso, emekli maaşını alamadığı için Sosyal Güvenlik Ajansı'nın ofisine gitmeseydi, Brezilyalı yetkililerin kadının hala yaşadığından haberi olmayacaktı.
YILDAN YILA BENZER PROBLEMLER YAŞIYOR
Cardoso, emekli maaşı iki ay hesabına yatmayınca Sosyal Güvenlik Ajansı'nın ofisine gitmeye karar verdi. Brezilyalı yetkililerin söylediğine göre, Cardoso'nun maaşının yatmamasının nedeni emeklilik formlarını yeniden doldurmaması oldu. Rio Branco do Ivai belediyesinden Valdir Correa de Moraes, Sputnik'e demecinde, Cardoso'nun başına gelenin bir ilk olmadığını, yıldan yıla benzer problemlerle karşılaştıklarını belirtti.
''BENZERİNE AZ RASTLANAN BİRİ''

Moraes'in anlattığına göre, Sosyal Güvenlik Ajansı'na başvurmasının ardından Cardoso'nun maaşı hesabına yeniden düzenli olarak yatmaya başladı. Ayrıca Moraes, Cardoso'nun benzerine az rastlanan bir insan olduğunu da anlattı. Moraes'in söylediğine göre Cardoso yaşına rağmen tarlada çalışmaya devam ediyor; tahıl, pirinç ve fasulye yetiştiriyor. Moraes Cardoso'nun dünyanın en yaşlı kadını olarak Guinness rekorlar kitabına girmesi için başvuruda bulunmayı düşündüğünü de söyledi.