Mikro blog sitesi Twitter'in gece yarısı mahkeme kararı ile kapatılması gün boyu Türkiye'nin birinci gündem maddesi oldu. Fakat akşam üzeri sosyal medya üzerinden yasağın kaldırıldığı söylentisinin yayılması büyük heyecan yarattı. Bazı kullanıcılar, ayarları değiştirmeden direkt olarak Twitter'a girebildiklerini belirtti. Bazıları ise telefondan hala Twitter'a girememelerine karşın akşam üzeri bildimlerin telefonlarına gelmeye başladığını ifade etti.
TİB'den bir yetkili, kendilerine de bu yönde ihbarlar geldiğini fakat yasağın kaldırıldığına dair kendilerine bir mahkeme kararının ulaşmadığını ve yasağın aynen yürürlükte olduğunu söyledi. Ulaştığımız TİB yetkilisi, kullanıcılarının Twitter'a direkt olarak nasıl girdikleri konusunda herhangi bir bilgilerinin de olmadığını sözlerine ekledi.

Bakan'dan sürpriz açıklama

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık  Twitter ile ilgili bir açıklamada bulundu. Işık, "Twitter yetkilileriyle görüşmeler devam ediyor. Bir mutabakat oluşursa erişim açılacak. Daha önce bunu Youtube’da yaşadık. Şimdi de benzer bir durumla karşı karşıyayız. Ama sorun çözülüyor." dedi.