Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin, Avrupa Komisyonu Siber Suçlar Komisyonuna taraf olduğunu belirterek, "Komisyon, siber ortam için bir metin hazırlayacak ve herkes bu metne uyacak. Ayrı ayrı kanunlar olmayacak. Bu metin sosyal medyanın, internetin, siber suçların, siber ortamın anayasası olacak" dedi.
Yıldırım, AA muhabirine, kullanımı gittikçe yaygınlaşan sosyal medyaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Hayatın bir gerçeği haline gelen sosyal medyanın yaygın kullanımından mutluluk duyduklarını dile getiren Yıldırım, bu alanda yapılan yatırımlarla Türkiye'nin Afrika ülkeleri seviyesinden Avrupa'nın ilk 10 ülkesi arasına girdiğini anlattı. Yıldırım, bugün dünya nüfusunun yarısından fazlasında internet erişimi olmadığını, Türkiye'de nüfusun yüzde 80'inin internet kullandığını kaydetti.
"İNTERNET AYARINI KAÇIRINCA ZEHİRLİYOR"
Yıldırım, Türkiye'nin sosyal medya kullanımında dünyada ilk 5 ülke arasında yer aldığını ifade ederek, "İnternet, çaya çorbaya limon gibi. Çok faydalı bir şey ama ayarını kaçırdığınız zaman ilaca benziyor, tedavi edecekken zehirliyor" dedi.
SAKINCALI İÇERİKLER İÇİN BİLDİRİM YAPILIYOR
Türkiye'nin hukuk içinde kalmak suretiyle bir takım suçların önlenmesi, mağduriyetlerin giderilmesi adına hareket eden, bu konudaki tehlikenin en önce farkına varan 10 ülkeden biri olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İnternet üzerinden işlenen katalog suçlara yönelik bir kanunumuz var. Bu kanun kapsamında geçen yıl itibarıyla özellikle pornografi, fuhuş, çocukların zararlı içerikten korunması adına Twitter’a bildirilen 592 sakıncalı içerikten 413'ü, Facebook'a bildirilen 417 içerikten 113'ü, Youtube'a bildirilen 297 içerikten 115'i çıkarılmadı. Performans olarak en iyisi Facebook" diye konuştu.