Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple'ın Türkiye'de çok uzun zamandan beri beklenen mağazası 'Apple Store', İstanbul Zorlu Center'da açıldı.
Apple Store'un Türkiye'deki ilk mağazası Zincirlikuyu'daki Zorlu Center'da açıldı. Açılış nedeniyle vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Zorlu Center'a akın etti. Mağaza önündeki uzun kuyruk alışveriş merkezinin dışına taşarken, saatlerce bekleyen apple müşterileri saat 10.00'da mağazaya alınmaya başladı.

Güvenlik görevlileri, yoğunluk nedeniyle izdiham yaşanmaması için vatandaşların gruplar halinde mağazaya girişine izin verdi. Mağaza görevlileri, müşterileri kapıda alkışlarla karşılarken, mağazaya girenlere Apple tişörtleri hediye olarak dağıtıldı. Vatandaşlar, Türkiye'de Apple Store'nin açılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Mağazaya ilk giren Mustafa Çayırpınar adlı vatandaş, Apple Store'nin Türkiye'de açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Dün geceden itibaren mağaza önünde beklediğini ifade eden Çayırpınar, "Ben mağazaya ilk giriş yapan müşteriyim. Yaklaşık 13 saat önce geldim. İnsanlar burada çılgınca seviniyor, çok mutlular" diye konuştu. Berk Özdemir adlı vatandaş da "Aylardır mağazanın açılmasını bekledik. Uzun zamandır para biriktiriyordum. İpad Nano aldım çok mutluyum" dedi.

Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı mağazada, 200 çeşit ürün bulunuyor. Ürün çeşitleri arasında Mac, iPhone, iPad, iPod, Apple TV ve Apple aksesuarlar var.