iPhone 5S'nin 4 inç'lik ekranı var ve 1136x640 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabiliyor. Galaxy S5 ise iPhone 5S'e göre çok daha geniş bir ekrana sahip. 5.1 inç'lik ekranı sayesinde cihazın çözünürlüğü 1920x1080 piksele ulaşıyor. iPhone 5S, A7 64-bit işlemciden güç alıyor.
Samsung Galaxy S5 ise 2.8 GHz hızında 4 çekirdek işlemciden güç alıyor.iPhone 5S'lerde depolama kapasitesi 16 GB'tan başlıyor ve 64 GB'a kadar çıkıyor. Ancak cihazın hafızası artırılamıyor. Çünkü hafıza kartı slotu telefon üzerinde yer almıyor. O yüzden iPhone 5S alırken hafızayı başta iyi düşünmelisiniz. 

16, 32 ve 64 GB'lık depolama alanı sunan modelleri var. Daha da önemlisi hafıza kartı desteği sayesinde toplam hafıza 128 GB'a kadar yükseltilebiliyor.TouchID parmak izi sensörü sayesinde şifre girmeksizin parmak iziyle kullanıcılar güvenliğini sağlayabiliyor.

Galaxy S5'te de parmak izi tarama teknolojisi mevcut. Ayrıca cihazda kalp ritmini ölçen sensör de yer alıyor. Bunun için arka yüzdeki sensöre dokunmanız yeterli. Hiçbir telefonda olmayan bir özellik bu...

iPhone 5S'lerde tıpkı diğer iPhone'larda olduğu gibi iOS işletim sistemi kullanılıyor. App Store üzerinden kullanıcılar uygulamalarını indiriyor. Uygulama yelpazesi de oldukça geniş.

Android'in en yeni sürümü 4.4.2 KitKat kullanılıyor. Google Play Store ile de kullanıcılar uygulama indirebiliyor. Uygulama yelpazesi de App Store kadar olmasa da son derece geniş.8 megapiksel dahili kameraya sahip ve bu sayede 720p formatında video çekimi yapabiliyor. 

Galaxy S5 ise kamera konusunda iPhone 5S'den çok daha iyi. 16 megapiksel dahili kamera sunan cihaz HDR fotoğraf çekimi yapabildiği gibi cihaz ön yüzünde de 2 megapiksel kamera bulunuyor.Ara kablo olarak iPhone 5S'lerde Apple Lightning kablosu kullanılıyor. En büyük özelliği ise her açıdan da cihaza entegre edilebiliyor olması.

USB 3.0 teknolojisini kullanan ara kablo kullanılıyor.iPhone 5S, Galaxy S5'e kıyasla çok daha küçük ve hafif bir yapıya sahip. 123.8x58.6x7.6 mm ebatlarında olan iPhone 5S'nin ağırlığı 112 gram.

Çok daha geniş bir ekrana sahip olması dolayısıyla ağırlığı 145 gramı bulan cihazın ölçüleri ise 142x72.5x8.1mm.Samsung Galaxy S5'te bulunan parmak izi tarayıcısındaysa parmağı Home tuşunun üzerinde sürüklemek gerekiyor. Uygulamadaki bu fark dışında iki sensör de aynı işi yapıyor.

Özel olarak toza veya suya karşı bir koruması yok.Galaxy S5'in önemli avantajlarından biri 1 metreye kadar suya karşı dayanıklı olması. Bunun dışında cihazın toz geçirmez yapısı da dikkat çeken bir diğer özellik.iPhone 5S'nin Türkiye fiyatı ortalama 2 bin lirayı buluyor.

Galaxy S5'in fiyatı ise henüz açıklanmadı. Ancak önceki telefonlarının ilk çıkış fiyatını düşünürsek ortalama fiyatı 2 bin lira olabilir.Eğer sık sık telefon değiştirenlerdenseniz iPhone 5S'lerin ikinci elde çok daha yüksek fiyatlara satıldığını ve değerinin düşmediğini söylemeliyiz.

Henüz satışa sunulmayan Galaxy S5 satışa sunulduğunda aylar içinde ikinci elde değerini kaybettiğinden sık telefon değiştirenler için pek de uygun bir cihaz değil.