Türkçede 'fidye virüsü' olarak da bilinen Ransomware internette yer alan en etkili zararlı yazılım türlerinden birisi. Bu zararlılar bir kullanıcının dosyalarını rehin alarak onları şifrelenmiş bir ödeme duvarının ardına kilitliyor. Bu tür saldırılardan üniversiteler, hastaneler ve hatta hükümet yetkilileri bile etkilenebiliyor ve değerli verilerinin kurtarılması için on binlerce dolar ödemek zorunda kalıyorlar.

İşte bu zararlı türünün üstesinden gelmek için Intel Security, Interpol, Hollanda polisi ve Kaspersky Labs güçlerini birleştirmeye karar verdi. Bu işbirliğinin sonucunda oluşan ekip "No More Ransom" adı verilen bir web portalı oluşturdu. Söz konusu portalın kuallanıcılara bu fidye virüsünü saldırganlara herhangi bir para ödemeden kaldırabilecekleri bir araç sunduğu belirtiliyor.

nomoreransom.org adresinden erişilebilen portalda kullanıcılar şifrelenmiş dosyaları yükleyerek ne tür bir zararlının saldırısına uğradıklarını görebiliyor ve bunun bu portal tarafından kaldırılıp kaldırılamayacağını kontrol edebiliyor.