Tel-Aviv merkezli PointGrab şirketi, bilgisayarlarla etkileşim için yeni ve çok pratik bir çözüm geliştiriyor. Parmak ucuyla işaret ederek, ekrandaki objelerle ve hatta oda içinde bulunan eşyalarla etkileşime girmeyi sağlayan yeni teknoloji büyük heyecan uyandırıyor.

Kullanıcının gözünü ve parmak ucunu takip eden kameralar, görüntüleri 3 boyutlu derinlikle analiz ederek, bu iki noktanın nereyi işaret ettiğini tespit ederek, gerekli etkileşimi yaratıyor. Örneğin, kullanının ekrandaki bir butona basmasını, bir harfi seçmesini, bir linke tıklamasını sağlıyor. Veya kullanıcının odadaki lambayı işaret ettiğini fark edip, söz konusu lambanın kontol arayüzünü ekrana getiriyor ve kullanıcının ışıkları kapamasını veya açmasını sağlıyor. ya da perdeleri işaret eden kullanıcıya, perdeleri açıp kapama seçeneklerini getiriyor.

Elbette bu teknolojinin çalışabilmesi için odanın içinde "Kinect" benzeri bir kamera sisteminin bulunması ve kullanıcının akıllı ev cihazlarının kontrol arayüzüne ulaşmasını sağlayacak bir ekranın yerleştirilmesi gerekiyor. 2014 başındaki CES fuarında tanıtılacak yeni teknolojinin büyük ilgi çekmesi bekleniyor.