Çünkü Google'ın ürettiği akıllı kontak lensler gözyaşından glukoz seviyesini ölçüyor. Lens sayesinde, parmaktan kan alarak glukoz seviyesini ölçmek tarihe karışacak.

Son derece küçük kablosuz bir çip bulunan minyatür glukoz sensörü lens malzemesinin iki katı arasına gizli. Firma ayrıca lens üzerine ufak LED ışıkları da yerleştirme üzerinde çalışıyor. Böylece glukoz seviyesinin kritik eşiği aşıp aşmadığı tespit edilecek. Ancak Google yine de bu ürünü piyasaya sürmeden önce üzerinde daha çok çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Birçok klinik testten başarıyla geçen lensin prototipi oluştu.

HEYECAN VERİCİ GELİŞME

Birçok firma çok tartışılan Google gözlüğü, saat şeklinde cep telefonu gibi giyilebilir teknolojiler üzerinde çalışıyor. Çeşitli tahminlere göre bu sektörün 5 yıl içerisinde 10 milyar dolar ile 50 milyar dolar arasında bir hacme ulaşması bekleniyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu'na göre 2035 yılına kadar her 10 kişiden 1'inin diyabet hastası olması bekleniyor. Şu anda kullanılan diyabet ölçüm cihazlarıyla kişiler günde yaklaşık 10 kere parmağını keserek, kan yoluyla glukoz seviyelerini ölçmek zorunda.