Güvenlik birimlerinin insansız hava aracı (İHA) ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen milli çözümlerin envanterlerdeki ağırlığı artıyor. 

Türkiye'nin insansız hava sistemleri kullanımı "Banshee" hedef uçağının 1989'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girmesiyle başladı. Bu alandaki ilk milli çözüm 2001'de envantere giren ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) tarafından geliştirilen "Turna" hedef uçağı oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçlarını karşılamak için Kale/Baykar Grubu tarafından geliştirilen sabit kanatlı mini İHA sistemleri 2007'de envantere alındı.

2 parti halinde 12 araç envantere alındı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılan Kale-Baykar Grubu üretimi "Bayraktar TB2"den 2 parti halinde 12 araç envantere alındı. Emniyet Genel Müdürlüğüne de bu araçlardan temin edilmesi yönündeki proje sürüyor. Jandarma Genel Komutanlığına da bu İHA'lardan alınması planlanıyor. Bu araçların taarruzi hale getirilerek silahlandırılmasına yönelik ilk test üreticiler tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Bu sistemlerin keşif ve gözetlemenin dışında farklı fonksiyonlar icra edebilmesi için silahlandırılması kritik bir aşama olarak öne çıkıyor.