Google'ın "artık böyle olacak" dediği özellik hakkında, antivirüs devlerinin itirazı var!
Google, kısa süre önce Gmail servisinde artık e-postalara ekli gelen görsellerin otomatik olarak gösterileceğini açıklamıştı.
 
Ancak bu politika değişikliği güvenlik firmalarını alarma geçirdi: Çok gelişmiş algoritmalarla fotoğrafların içine yüklenebilecek zararlı kodların, kullanıcıların e-posta iletişimini izlemek amacıyla kullanılabileceğini vurgulayarak Google'ı dikkatli olmaya davet ettiler. Daha da ötesi, bu yeni politikanın Spam mail göndericilerinin ekmeğine yağ sürebileceği iddia ediliyor. Spam göndericileri, fotoğrafa yüklenen kodlarla e-postanın açılıp açılmadığına dair geri bildirim alabilirler ve bu da kullanımda olan e-posta adreslerinin onanması anlamına geleceği için bu postaları açan kullanıcılara çok daha fazla sayıda spam mail gelmeye başlayabilir. 
 
Google ise bu fotoğrafların bir proxy sunucusunda duracağını ve bilinen tüm virüs ve yazılımlara karşı kontrol edileceğini vurgulayarak, kötü niyetli insanların bu kontrol aşamasını geçemeyeceğini savunuyor. Bir şekilde göndericilerin kötü niyeti varsa ve Google'ın kontrollerinden kurtulmayı başarsalar bile alıcının IP adresine ulaşabilmeleri mümkün olmayacak zira elde edebilecekleri adres ancak Google'ın proxy adresi olacak.
 
Güvenlik uzmanları, Google'ın proxy çözümünü ekstra bir güvenlik kalkanı olarak görüyor ama yine de kullanıcıları tanımadıkları insanlardan gelen postalara ve görsellere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyorlar.